La collita de cireres aconseguirà enguany dos milions de quilos


La producció permetrà a la Cooperativa Muntanya d’Alacant abastir tots els seus mercats europeus.
A més, la fruita eixirà abans que els seus més directes competidors, la qual cosa reportarà beneficis a nivell de preus.

Les bones perspectives per a la collita de la cirera han començat a confirmar-se, a causa d’una excel•lent floració que ha tingut, a més, un quallat excel•lent. Així ho confirmava el gerent de la Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant, Javier Savall, qui apuntava que, d’acord amb els factors actuals, la producció se situarà al voltant dels dos milions de quilos.

Aquesta xifra, considerada com molt alta, podria inclús incrementar-se fins a aconseguir els dos milions i mig de quilos, la qual cosa suposaria aconseguir el límit màxim de producció de la zona. «Les cireres són un fruit molt sensible a incidències meteorològiques com la pluja. Siga com siga, l’elevada producció que s’obtindrà en la present campanya permetrà abraçar a tots els mercats de la cooperativa, tant nacionals com europeus. A nivell exterior, Alemanya i Itàlia són els principals consumidors de cireres de la Muntanya. A continuació, els segueixen altres països com França.

Aproximadament, el 50% de la collita es destinarà al mercat interior i la resta s’exportarà. Les cireres de la cooperativa eixiran al mercat amb avanç respecte als seus més directes competidors. El gerent de la cooperativa destacava que «la fruita arribarà als punts de venda abans que la de la Vall del Jerte i Aragó, i això, lògicament, resultarà beneficiós a nivell de preus. Sempre és positiu arribar abans que els altres, perquè la cotització en estos primers moments és millor».

De fet, els agricultors ja tenen previst iniciar la recol•lecció a finals de la setmana que ve. El gerent de la cooperativa també va voler destacar l’elevada qualitat de les cireres de la zona. «Les condicions climàtiques han acompanyat fins al moment, i això es veurà reflectit en la qualitat, que serà molt bona».

Les cireres de la Cooperativa Muntanya d’Alacant tenen una presència quasi testimonial en els mercats de la comarca, circumstància esta que el gerent de l’entitat va atribuir a la competència de productors no associats ja que, en els mercats locals sempre es manegen preus a la baixa». Savall va atribuir aquest fet a productors no associats, «que es manegen aquest tipus de política per a vendre les seues cireres. Nosaltres, per descomptat, no podem entrar en esta dinàmica, encara a pesar que la comarca és un mercat interessant».

519 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!