L’Ajuntament de Pego sol·licita la concessió de la condecoració al mèrit policial per a l’equip Roca de Calp amb seu a El Verger

La moció presentada pel grup socialista i Ciutadans de Pego Independents a instància del regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis, destaca «el gran esforç humà» que realitzen els integrants dels equips ROCA, en concret en la zona de la Marina Alta, «perquè encara que compten amb escassos mitjans humans i materials, han aconseguit resoldre centenars de sostraccions. I sobretot, controlar els robatoris de taronges que tant afecten el nostre municipi», apunta el document que «sol·licitar a la Conselleria de Justícia la concessió de la condecoració al mèrit policial per a l’equip ROCA de la Guàrdia Civil de Calp amb base en El Verger». La proposta va rebre el suport de tot el ple municipal pegolí.

P1320116La cinquena moció que es va exposar en el ple ordinari del mes de maig a l’Ajuntament de Pego va ser presentada pels socialistes pegolins i Ciutadans de Pego Independents a instància del regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis. De nou, com totes les anteriors, va recavar el suport de totes les forces polítiques de la corporació.

La moció, que va ser llegida per l'alcalde, Enrique Moll, recorda que «Les unitats ROCA van ser creades pel Ministeri de l'Interior per a previndre els robatoris en instal·lacions agrícoles i ramaderes de les zones rurals. La seua funció principal és la prevenció i investigació dels fets delictius ocorreguts en les explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca. Fonamentalment durant les campanyes de recol·lecció dels cultius. Però també investiga altres tipus de delictes contra el patrimoni i l'ordre econòmic en l'àmbit rural, destacant els robatoris en cases de camp, sostraccions de ferramentes i eines de conreu, així com coure i altres tipus de metalls que es venen en el mercat negre».

P1320137Posant el focus més a prop, a la zona d'influència de la localitat, Moll destacava «el gran esforç humà que, per part dels integrants d'estes unitats, en concret la que opera en la zona de la Marina Alta» es realitza, atenent que tot i comptar «amb escassos mitjans humans i materials, han aconseguit resoldre centenars de sostraccions. I sobretot, controlar els robatoris de taronges que tant afecten el nostre municipi».

Per tots estos motius, la moció presentada per l'equip de govern, PSPV i Ciutadans de Pego Independents, proposava al ple municipal «sol·licitar a la Conselleria de Justícia la concessió de la condecoració al mèrit policial per a l'equip ROCA de la Guàrdia Civil de Calp amb base en El Verger». Este equip està integrat pel capità Diego Sàez Aguilar, el cap primer José Luís Álvarez Pic i els guàrdies civils Miguel Ángel Ramos Meira, Víctor Manuel Muñoz Alcaraz i Sergio Fernández Fernández.

P1320122Des de Volem Pego, Irene Sendra, reconeixia no conèixer de prop la tasca realitzada per l'equip ROCA de la Guàrdia Civil de Calp, però considerava que si es demana la condecoració és «perquè estan fent una tasca que cal reconèixer» i per això donaven el seu suport.

P1300610Alícia Siscar, des de Ciutadans de Pego Independents considerava que «arrel de la crisi els robatoris s'han agreujat moltíssim en els nostres camps» i qualificava la tasca de l'equip ROCA com d' «immillorable», com demostren les notícies aparegudes en premsa dels diferents esclariments de robatoris que han anat resolent. És per això que manifestava que calia «reconèixer el seu mèrit i agrair-los la tasca que estan fent».

P1300600Ana Ortolà, portaveu del PP, declarava que, efectivament, «són persones mereixedores d'este reconeixement».

P1300596Compromís per Pego també es mostra a favor de la moció. Àngel Oltra, el seu portaveu comentava que caldria «demanar més efectius perquè, si en poc ja s'han esclarit casos, en més efectius se'n resoldrien més».

P1320142El socialista Andreu Dominguis, recordava que la recomanació que es fa des de la Guàrdia Civil és que «s'han de formular les denúncies pertinents perquè això el que proporciona és tindre més efectius».

 

1884 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!