La Casa de Cultura i el Museu d’Art mostren una imatge més actual i renovada

El cap de setmana passat es va celebrar un acte de reobertura de les instal·lacions de la Casa de Cultura i Museu d’Art Contemporani, que han estat renovades al llarg dels últims mesos. Els canvis han estat estètics, com canviar el color de la pintura de les parets, canviar les cortines o reordenar l’exposició de quadres, a més d’afegir una nova sala expositiva al Museu. Ambdós espais han guanyat en lluminositat. Mostren ara una imatge actual, més fresca i contemporània. I és que, tal com assenyala la regidora de Cultura, Laura Castellà, necessitaven un canvi des de fa temps.

Els treballs per a la renovació dels espais s’han dut a terme arran del decret de l’estat d’alarma. L’ajuntament ha aprofitat que les instal·lacions han hagut de romandre tancades per a remodelar-les.

La tècnic de Cultura, Marisol Cendra ha explicat que, a més de pintar i ficar cortines noves, s’ha redistribuït la col·lecció pictòrica en extreure quadres que estaven emmagatzemats, alguns del Certamen Nacional de Pintura, altres obres donades per alguns artistes locals.

I també s’ha recuperat una sala, que era utilitzada com a magatzem i que ha estat rehabilitada per a ampliar el Museu. Aleshores, a més d’haver més espai per a penjar-hi quadres nous, també n’hi ha per a separar les obres entre sí. A més, cada quadre s’acompanya ara amb una placa explicativa amb el nom i l’explicació de l’obra, que mostra un logotipo corporatiu del museu, per tal de donar sentit d’unitat a la col·lecció.

Per descomptat, l’obra guanyadora de la primera edició del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego ocupa un espai preferencial.

Amb aquesta imatge renovada, el departament de Cultura ha organitzat activitats al voltant del museu i de la col·lecció pictòrica municipal.


Al mes d’octubre començarà un taller mensual per a alumnes de Primària per tal de donar-los a conéixer l’art contemporani treballant una obra del Museu de diferent tècnica i estil cada mes.


Per suposat, les activitats tindran un aforament limitat per a garantir el compliment de les mesures de prevenció sanitàries.

854 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!