La Butaca Teatre estrena a Pego, ‘Mort de dama’

L’òpera prima de Llorenç Villalonga que el va catapultar a la fama. Un clàssic de la literatura catalana que ha estat adaptada al teatre amb èxit. Escrita el 1931, ‘Mort de dama’ retrata, amb sàtira, la societat burgesa mallorquina. La Butaca Teatre ha mantingut el salat original de l’obra. L’última producció del grup pegolí tindrà lloc dissabte, 23 de novembre, a les 20 hores al teatre municipal.
‘Mort de dama’ és l’última producció teatral de La Butaca Teatre. Un clàssic de la literatura catalana escrit el 1931 pel mallorquí Llorenç Villalonga. L’obra funciona com una sàtira esplèndida de la societat burgesa mallorquina i repassa la història, la cultura i la societat de l’illa, mentre retrata amb una cruesa despietada l’Escola Mallorquina. Un context que es pot transvasar a l’actualitat, com destacava el seu director, Cèsar Monzonís, dimarts passat a ‘Taula Oberta’ de Ràdio Pego.

L’argument de ‘Mort de dama’ té com a fonament a “Dona Obdúlia Montcada, una dama de l’alta aristocràcia mallorquina, que està a punt de morir. Darrere la seva agonia s’amaga l’agonia d’una Mallorca regionalista, que Villalonga parodia de manera brillantíssima en un seguit de personatges arquetípics que es disputen l’herència suculenta de la dama: dona Maria Antònia, Baronessa de Bearn, na Remei Huguet, n’Aina Cohen, poetessa folklòrica i rural, ambiciosa i sàfica, autora del cèlebre poema La camperola, una composició plena de gràcia ingènua. Un magnífic repàs a la història i a la cultura mallorquines, escrit amb una mestria i un sarcasme que una part de l’illa no li va perdonar mai”.

Abans de pujar a l’escenari, La Butaca Teatre ha estat un any preparant el muntatge. Els nervis, estan a flor de pell, assegurava Monzonís i més quan no només ha estat cosa d’aprendre’s el text i caracteritzar els personatges, sinó també quan hi ha al darrer una tasca d’elaboració d’atrezzo i decoració.
“És molt difícil que ningú la puga tornar a vore en molt de temps perquè són muntatges caríssims i hui en dia no es fan en teatre. La gent busca la rendibilitat i es busquen obres amb pocs actors”, declarava Cèsar Monzonís. Així mateix, explicava que La Butaca ha respectat el salat original de l’obra de Villalonga.

L’estrena és dissabte, 23 de novembre, a les 20 hores, al Teatre Municipal de Pego.690 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!