La brigada Balmis d’Alacant visita Pego

Un equip operatiu de 16 militars del Comandament d’Operacions Especials de la brigada Balmis d’Alacant ha desplegat hui pels carreres de Pego. Aquesta unitat és experta en operacions que requereixen una alta especialització, explica el gerent de comunicació del Comandament d’Operacions Especials, el comandant Alfonso Blas. 

Des de les deu del matí fins les huit de la vesprada els militars han estat per diferents pobles de la Marina Alta com és el cas de Pego, El Verger, Benimeli i Ondara.

La visita dels militars i la seva intervenció als diferents municipis es deu a l’Operació Balmis. Així és com s’anomena l’operació militar que s’ha desplegat per a lluitar contra la propagació del coronavirus. Una operació que fa honor al metge alacantí Francisco Javier de Balmis, qui va dur la vacuna de la pigota a Amèrica i Filipines, aclareix el comandant Blas.

Al llarg d’aquest matí la funció dels 16 militars que han visitat Pego ha estat vigilar infraestructures crítiques i el compliment del confinament. A més, segons comenta el comandant Blas, la visita dels militars ha estat amb la finalitat d’establir contacte amb les administracions públiques, les institucions i mantindre coordinació amb la Policia Local i la Guàrdia Civil.

Una vegada acabada la intervenció a Pego, les forces i cossos de seguretat de l’estat han fet un balanç positiu en el que «No s’ha detectat cap infraestructura crítica», aclareix el gerent de comunicació, el comandant Alfonso Blas. Per a demà, el Comandament d’Operacions Especials de la brigada Balmis d’Alacant té previst visitar altres municipis de la Marina Alta com Pedreguer, Benissa i Teulada.

 

 

 

1164 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!