La Baixada i el Pregó enceten la trilogia del Carnestoltes

El cap de setmana ha estat intens. Especialment perquè dissabte començava la trilogia del Carnestoltes, pel matí amb la Baixada del riu Bullent, i per la nit amb el pregó.

Sis embarcacions van ser les que van participar finalment en la baixada, tot i que l’ambient, des del punt de vista meteorològic no acompanyava massa. Però, el sol es va fer lloc i va lluir sobre la Marjal durant el matí. Passades les dos de la vesprada es va fer lliurament dels premis d’enguany. L’embarcació guanyadora, per l’originalitat, va ser Pandora, colla que també va rebre el premi a l’embarcació que més residus havia retirat del riu. En l’apartat a millor embarcació, la segona classificada va ser The Sorell’s. L’alcalde, Enrique Moll va ser l’encarregat de lliurar els premis.

Amb un horari de nit en aquesta tercera edició del Pregó, l’associació cultural Atzaïla va reunir a les 23 hores a la plaça del Mercat a les persones guanyadores dels premis a les millors disfresses de l’últim Carnestoltes, per a fer una cercavila pel centre del poble, amb batucada.

El recorregut finalitzà a la plaça de l’Ajuntament, on el relleu el va prendre l’espectacle preparat per Marc Pons per a l’ocasió, «una aventura, un viatge, la volta al món». Un bon nombre d’espectadors es donaren cita a la plaça per a presenciar també, a la mitjanit, el pregó que oferí en clau d’humor l’actriu Maria Juan. L’escoltem:

 

615 Visites
Hola!!