Judici per la presència de dones als Moros d’Alcoi

Els magistrats de la secció sèptima de l’Audiència d’Alacant, davall la presidència d’Enrique García Cervera, debatran i votaran hui el recurs interposat per tres dones contra la seua exclusió per part de la Filà Navarresos d’Alcoi. La resolució, el contingut de la qual es coneixerà en els pròxims dies, posarà punt i final a este conflicte que ha afectat el món de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

El 20 de novembre del 2004, la Filà Navarresos va celebrar una assemblea en el transcurs de la qual va admetre als 31 hòmens que aspiraven a entrar i va rebutjar a les 3 dones que pretenien convertir-se en components d’esta entitat festera. Les dones van presentar un recurs per la via judicial, que va ser desestimat pel Jutjat d’Instrucció número 1 d’Alcoi, tant perquè la demanda havia sigut presentada fora de termini com pel fet que es va considerar que ni l’Associació de Sant Jordi ni la Filà Navarresos havien incomplit la normativa vigent.

Disconformes amb esta resolució, la defensa de les tres dones va apel•lar a l’Audiència Provincial, la secció sèptima de la qual ha assenyalat per a hui la deliberació, votació i fallada d’este recurs.
L’acte, inclourà exclusivament l’estudi de documentació, al no haver-se considerat necessari convocar una vista oral. En últim terme, cal assenyalar que el magistrat Enrique García va ser anys arrere titular del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Alcoi.
388 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!