Jubilats i jubilades es concentren a Pego per exigir una major pujada de les pensions

Critiquen que el Ministeri de Treball s’ha gastat 1.6 milions d’euros per enviar als pensionistes una carta que informa que el Govern els ha pujat les pensions 2€, el que representa el 0,25%, el mínim contemplat en la Llei. Este increment de les pensions no compensa l’escalada esperada dels preus en 2018 del 1,2% i el que provocarà que els i les pensionistes continuen perdent poder adquisitiu.

La reforma de les pensions de 2013 va deslligar la pujada d’estes de l’evolució de l‘I’PC i la va lliga a l’equilibri pressupostari del sistema, relegant a un segon pla el manteniment del poder adquisitiu. Això ha suposat que estes prestacions només s’han revaloritzat durant els següents anys el mínim establit per la llei, el 0,25%. La previsió de l’Executiu de Mariano Rajoy és que per a 2018 les pensions, per 5é any consecutiu, tornen a pujar el mínim que contempla la Llei, eixe 0,25%. Esta mesura, des què es va prendre s’ha justificat des del Govern d’Espanya per la situació de dèficit del sistema de la Seguretat Social.

El Govern preveu mantenir per a 2018 l’increment del 0,25% per a les pensions el que no compensa ni de lluny l’escalada esperada dels preus de l’1,2% en 2018. Això provocarà que els i les pensionistes continuen perdent poder adquisitiu.

20180115_122722És per això que hui els i les pensionistes han estat convocats i convocades a tot l’Estat a concentracions a les portes dels ajuntaments per a dir «No al 0,25% de la miserable pujada de les pensions».

La protesta també posa l’accent en els diners que s’ha gastat el Ministeri de Treball en la campanya informativa als i les pensionistes indicant que la pujada de les pensions ha estat de 2€. El cost d’esta campanya, indiquen, ha estat d’1.6 milions d’euros. Un cost que veuen innecessari tenint en compte que els mitjans de comunicació tenen justament la funció d’informar d’estes coses.

Es pregunten els jubilats i les jubilades que, «després de tants anys de treballar com és possible que et pugen això». Helena, una de les concentrades a Pego, comentava que «els funcionaris que tots hem treballat més hores i més dies dels que tocaven, ens van dir que ens tocaria cobrar més, però que el màxim és este». Assenyalava també Helena que «a més, ens cobren l’IRPF» i suggeria que «podrien buscar una manera de cobrar-nos els impostos sense dir que és el rendiment del treball o és que ens estan pagant quan ajudem als nostres fills que estan treballant. És este treball el que ens carreguen?», preguntava la jubilada.

1589 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!