Joventut i experiència combinat amb un gran espectre de professions és el que domina en les candidatures pegolines

Dilluns era l’últim dia per presentar les candidatures que concorreran a les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig de 2011. Enguany a Pego es confirma que es disputaran els vots de la ciutadania 5 partits polítics, Partit Popular, Ciutadans de Pego, PSPV, BNV i Esquerra Pego, aquesta última formació s’estrena en la carrera per la representació municipal.
La mitjanit de dilluns 18 d’abril tots els partits polítics que vullgueren concórrer a les eleccions municipals i autonòmiques de 2011 havien de presentar les seues llistes, sinó quedarien exclosos de la carrera cap a la representació municipal i autonòmica. Després de passada eixa hora i eixa data, a Pego es confirmen les cinc candidatures entre les que podrà elegir la ciutadania el proper 22 de maig: PP, Ciutadans de Pego, PSPV, BNV i Esquerra-Pego lluitaran per a aconseguir l’alcaldia de Pego.

Abans d’aquesta data a Pego ja s’havien presentat quatre candidats i una llista en actes públics, la de Saül Ortolà per Esquerra-Pego; la d’Àngel Sendra, pel Bloc de Pego; la de Carmelo Ortolà, per Ciutadans de Pego i la d’Enrique Moll, qui també presentava tota la llista que l’acompanyarà, pel PSPV de Pego. Només el PP de Pego s’ha abstingut, fins el moment de fer un acte públic de presentació de candidata o candidatura, tot i que serà Maite Ferrándiz qui repetirà com a capdellista dels populars pegolins.

Ahir Ràdio Pego es posava en contacte amb els diferents líders polítics que encara no havien presentat llista públicament per testar les persones que ocuparan els primers llocs de les mateixes i saber les directrius que han guiat les diferents formacions per a elaborar les mateixes. El cert és que després de recopilar tota la informació hi ha diferents idees que es repeteixen i han de veure, sobretot, en l’intent de combinar la joventut i la renovació de persones en l’experiència municipal o política. També s’observa un esforç per reunir una àmplia representació del teixit social pegolí.

Maite Ferrándiz, candidata a l’alcaldia de Pego expressava que el PP ha intentat “combinar innovació i experiència perquè trobem que la situació econòmica a nivell general també necessitava un poc d’experiència per a poder plantejar el que siga un govern seriós. És per això que hem combinat il•lusió amb una gent jove que s’ha incorporat de nou i mantindre un poc la línia de persones que tenim un poc d’experiència ja dins del que és un govern municipal i altres en l’oposició”.

Pel que fa a Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, candidat a l’alcaldia de Pego, explicava que “les directrius que ens han portat a configurar una llista molt plural, són principalment directrius enfocades a participació de persones”, una participació que duia a afirmar a Ortolà que “s’han incorporat persones noves” suposant “més del 50% de noves incorporacions”, que en principi, assenyalava el candidat, “és gent de totes les ideologies amb una ansietat que és voler treballar pel seu poble”.

El candidat a l’alcaldia pel Bloc de Pego, Àngel Sendra, confessava, al respecte de l’elaboració de la llista que “el que està dins d’un partit sap el que costa de fer i de treballar estes coses”. No obstant, concretava Sendra que el Bloc de Pego el que ha intentat “que s’implique la gent més jove, perquè tots anem fent-nos majors, anem adquirint experiència, però la gent nova ha de començar a treballar i trobe que ho hem aconseguit”.

Pel que fa al PSPV de Pego, que va presentar públicament la seua opció el passat dijous, 7 d’abril, recuperem les paraules del seu candidat a l’alcaldia, Enrique Moll, sobre la renovació del partit, en la que assegurava el líder socialista que “nosaltres ens reconvertim, caiem, ens alcem, millorem, però nosaltres som i serem PSPV-PSOE i no ens canviem de partit per tal de mantindre’ns o d’aspirar a tindre el poder […] no canviem cada quatre anys segons ens convinga”.

Pel que fa a la nova opció política a Pego, Esquerra-Pego, el seu candidat a l’alcaldia Saül Ortolà, va explicar en la inauguració de la seua seu que la gent que conforma Esquerra Pego “presentem esta candidatura simplement perquè no ens sentim representats per la resta de partits”. Saül Ortolà definia la candidatura d’Esquerra com “una candidatura de pegolins i pegolines que es preocupen del seu poble i es preocupen del seu poble d’una manera diferent a com es preocupen els altres partits”.

Pel que fa a les llistes, el PP presenta a Maite Ferrándiz Perelló com a número 1, i la segueix Paqui Orihuel Bordes, Francisco Javier Gascó Boronat, Pablo Alemany, Ana Vicenta Ortolà Briones, Fernando Gil Sendra, Maria del Mar Sastre Escrivà, Eduardo José Siscar Vicens, Juan Escrivà Tamarit, Pilar Ortolà Sendra, Guillermo Pons Lucas, Juan Pérez Sendra, Carlos Torralba Garcia, Carolina Rocher Robles, Rosana Teresa Sendra Ferrando, Miquel Costa Vicens, Susana Ibiza Tamarit, Remei Núria Sendra Mengual, Esther Ferrer Sendra, Carlos Siscar Rocher i José Manuel Vercher Carrera. Expressa la cap de llista popular que en els cinc primers llocs d’eixida “hi ha un poc de tot perquè puguem tindre entre tots moltes idees, molts projectes i molta il•lusió”.

A Ciutadans de Pego, acompanyen Carmelo Ortolà, José Maria Ferrer Durbà, Alicia Mònica Siscar Escrivà, José Pascual Garcia Escrivà, Elvira Ciurana, Maria Amparo Siscar Cervera, Ricardo Cabrera Femenia, Maria Eugenia Perelló Ferrer, José Sastre Escrivà, Elke Regine Klug Geb Nalesinski, Carolina Mengual Santacreu, Pascual Siscar Seresola, Richard Dudley Yeadon, Maria del Carmen Peláez Domènech, Juan Pons Lloret, Maria Aurora Moratal Sendra, Juan Jesús Beneyto Server, Joaquin Sendra Fillol i Amparo Ciurana Gascó. Entre la gent que es troba a la llista ressaltava el candidat a l’alcaldia de Pego que “incloem també a una representació d’estrangers, un anglés i un alemany, que són els dos col•lectius més importants a Pego i a Monte Pego, que tindran com a funció dins d’este projecte el poder crear un nexe d’unió entre la nostra formació política i el que són els col•lectius de residents estrangers”.

La coordinadora d’organització del PSPV de Pego, Carmina Dominguis va destacar en la seua intervenció el dia de la presentació de la candidatura dels socialistes pegolins que “hem treballat de valent per a oferir-vos una candidatura del milloret, perquè si el candidat és bo, la resta són increïbles”, asseverava. Acompanyen Enrique Moll Briones en la llista del PSPV: Pepa Sendra Sala, Raül Tamarit Seresola, Andreu Dominguis Franqueza, Rosa Bolta Bolufer, Salvador Tamarit Vicens, Rebeca Bañuls Cardona, Fernando Company Sendra, Anna Maria Piera Ferrando, Alba Sendra González, Jaume Sala Ferrer, Carmina Dominguis Franqueza, José Merí Siscar, Anna Llopis Aparisi, Pepa Romà Sendra, Juan Bautista Ferrer Blay, Reme Guardado Cabanillas, Juan Carlos Cloquell Ferrándiz, Anna Aparisi Server i Tere Ferrando Guitart.

Pel que fa al Bloc, Àngel Sendra Piera estarà acompanyat en la seua lluita per l’alcaldia de Pego per Conxa del Ruste Aguilar, Lluís Pérez Lloret, Josep Nadal Sendra, Maria Àngels Tamarit Mengual, Pau Puchol Garrigós, Karen Patricia Lynch, Sergi Miralles Reig, Joaquim Ferrando Sendra, Pilar Moll Ortolà, Joan Folqués Sala, Fina Pastor Puig, Marc Antoni Sendra Domènech, Aurora Pons Puchol, Carles Valor Micó, Fernando Moya Siscar, Elvira Cambrils Miralles i Germà Miralles Gomar. Subratllava el cap de llista del Bloc de Pego que els primers llocs de la llista, després d’ell mateix, “són gent nova, a part de Marian Tamarit […], posant gent jove, en ganes de fer faena […] que estan aportant noves idees que és el que volem nosaltres que s’aporte ací al poble de Pego, que hi haga nous impulsos”.

Pel que fa a Esquerra-Pego, el seu candidat a l’alcaldia de Pego, Saül Ortolà Soler, estarà acompanyat per Joan Salvador Sendra Sastre, més conegut com a Tomasa, Ana Camps Sendra, Joan Ferran Rodríguez Frau, Claudia Ortolà Rodríguez, David Pérez Alemany, Rosa Maria Vicens Rodríguez, Ricardo Rudi Alemany Tomàs, José Vicente Rodríguez Portes, Carmen Maestre Alborch, Fernando Doroteo Puchol Mengual, Ana Diosdado Vidal, Jordi Mata Solans, Vicente Sendra Pérez, Maria Francisca Alemany Tomàs, Lucia Sendra Sastre i Joan Garcia Server. Declarava el nº2 de la llista i president d’Esquerra-Pego, Joan Sendra que aquesta candidatura és “una candidatura jove, amb una mitjana d’edat de 35 anys, de la que participen des d’estudiants a jubilats, passant per fusters, comercials, empresaris, obrers, agricultors, auxiliars d’infermeria, aturats, un transportista, un psicòleg i un submarinista” el que implica, segons Sendra que a Esquerra-Pego “tenim representants de tots els sectors productius i membres del teixit associatiu i fester de Pego, gent conscient dels reptes als que s’enfronta Pego i de com afrontar-los des de l’Esquerra, per a crear riquesa, qualitat de vida i oportunitats de progrés per a tots”.

Les llistes ja es poden consultar al Butlletí Oficial de la Província, en la demarcació de Dénia.
1127 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!