Joan Baldoví apadrina el nou secretari local de Compromís per Pego, Àngel Oltra

Va ser triat divendres i presentat dissabte durant l’esdeveniment de la III Crosta a Pego. Àngel Oltra definix el projecte de compromís com de futur i de canvi. Un projecte en què, assegura, “necessitem l’aportació del poble perquè compromís és el poble”. Entre els objectius, “lluitar perquè els joves de Pego puguen tornar i tindre un lloc de faena adequat a la seua capacitació”.
Encara queda més d’un any per a les eleccions municipals i autonòmiques, però no escapa a ningú que els moviments polítics no han deixat d’intensificar-se en els darrers mesos. A Pego este cap de setmana Compromís per Pego tenia acte festiu i polític alhora. A la III Crosta a Pego va estar present el diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví qui, amb la seua presència va apadrinar l’elecció del nou secretari local de la formació, el jove Àngel Oltra. Este va ser presentat en societat en iniciar l’activitat.
Conxa del Ruste va posar l’auditori en antecedents. La regidora municipal recordava que durant esta legislatura estan a l’oposició perquè l’assemblea de Compromís així ho va decidir. No obstant això, assegurava del Ruste que “des de l’oposició també es poden fer coses i es poden fer coses en positiu i treballar per les persones com és la faena de Compromís”. Explicava la valencianista que “des de l’oposició nosaltres hem recolzat moltes postures, hem iniciat la tramitació de moltes qüestions”. Entre elles destacava impuls perquè avance “la tramitació amb Conselleria de la cessió de l’antic institut perquè este es rehabilite i hi haja espai per a les associacions i col•lectius”. També recordava que fa un temps van proposar “la baixada de l’impost d’obres menors”, el que qualificava Conxa del Ruste com a propostes en positiu per fer que, “l’equip de govern faça la faena que toca i treballe per a les persones i no només per als interessos d’uns i d’altres”.
Avançava la regidora que ja han introduït al plenari la proposta d’un “reglament de participació ciutadana perquè tots tinguen veu” i també estan estudiant “el mercat de proximitat, el que està fent-se a altres punts de la comarca”, amb èxit.

Recordava l’altre regidor de Compromís a l’Ajuntament de Pego, Josep Nadal que, tot i no estar al govern, la formació continua mantenint el pacte signat el 2003 per les llibertats. Explicava Nadal que “no estem al govern perquè creiem que no hi ha prou en què el PP no estiga […] Nosaltres som la garantia que, si hi ha un canvi, no hi haja només una alternança, sinó que hi haja una alternativa”. Afirmava el valencianista que “pensem que no hi ha projecte de futur al poble de Pego” i declarava que Pego “s’està quedant arrere, sobretot, respecte a d’altres pobles de la comarca que s’estan fent coses des dels ajuntament per a intentar tirar endavant”. I per això, assegurava Nadal que “s’ha de ser valents i este ajuntament no ho està sent. Ací només s’ha tirat endavant, des de 2003, el camp de golf” i, asseverava Josep Nadal que no van a vindre de fora a salvar-nos, sinó que “la salvació ha de vindre de nosaltres, de la gent del poble […] i Pego té coses per a tirar endavant”.
El nou secretari local, Àngel Oltra, agafa el guant de Joan Folqués (que deixava la secretaria per motius personals) i, amb ell, la responsabilitat de coordinar el col•lectiu de Pego, obrir-lo a d’altres sectors, sobretot el jove i preparar el projecte de canvi econòmic i polític que vol Compromís per Pego. Oltra es presentava traslladant al públic present que concebix Compromís “més que com un partit com un grup de persones que pensem en el futur i intentem canviar el futur per millorar la vida de les persones de Pego, però sempre pensant en positiu i canviant les coses perquè s’estan fent coses que no servixen per a res”, el que portava a manifestar-se “orgullós de pertànyer a este grup”.
Avançava Àngel Oltra que “este projecte necessita de l’aportació de tots, de tots vosaltres, del poble perquè Compromís és el poble, sou vosaltres que esteu ací, Compromís és qui se’n va al bar a fer-se un café i a xarrar i, Compromís som tots, els que treballen i els que no treballen, som tots perquè tots tenim idees, tenim propostes”. Avançava que el seu objectiu, com a secretari local de Compromís, és “fer que la gent s’acoste a Compromís, ens aporte les seues idees, la seua manera de fer i, així, canviar el poble”.

Àngel Oltra és jove, biòleg i coneix de prop el que és estudiar fora i no poder tornar al poble a treballar i viure. Açò el duia a plantejar-se “per què tots els joves de Pego que se’n van fora a estudiar no poden tornar i tindre un lloc de faena adequat a la seua capacitació?. Hem d’impulsar això”, concloïa el nou secretari local. Com a exemple posava l’agricultura, que és el puntual del terme municipal i aportava que “s’ha d’explotar això, s’ha de modernitzar l’agricultura, crear indústries derivades d’esta […] sempre intentant fomentar allò diferent i aprofitar la mà d’obra que tenim i reconvertir-la”. Assegurava Àngel Oltra que “són coses que es poden fer entre tots, perquè Compromís som tots”.
El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, reforçava esta última idea exposada pel nou secretari pegolí utilitzant una frase de l’intel•lectual suecà, Joan Fuster, “la política que no fas tu, la fan contra tu”, el que duia a Joan Baldoví a afirmar que “la política no és una cosa només dels polítics […] és una cosa de cada dia, de tots i de totes, perquè la política l’hem de fer tots els dies”. Transmetia Baldoví que havia vist a Pego el que cap sobre pot comprar, “il•lusió, perquè el canvi és possible, perquè anem a ser capaços de canviar el nostre país”.
932 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!