El regidor oliver de medi ambient denuncia abocaments contaminants al parc natural de la marjal

Pepe Salazar, de Gent d’Oliva ha denunciat estos abocaments que s’han produït en una zona catalogada d’especial protecció dins el parc, en un camí que discorre paral•lel al riu Racons i el seu afluent. Per al regidor, els abocaments «vénen a demostrar de manera clara la falta d’implicació i interès [del director del parc], la qual cosa és motiu perquè dimitisca».
Hui Levante-EMV publicava que “El regidor de Medi Ambient d’Oliva, Pepe Salazar, de Gent d’Oliva, ha denunciat l’abocament de materials contaminants provinents de la construcció i d’algun taller de pintura de l’automòbil en una zona catalogada d’especial protecció dins del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva”. Tot i que estos fets han ocorregut al terme d’Oliva, el fet de compartir el parc natural, fa que Ràdio Pego es faça ressò de la notícia.

S’explica al diari que “Els abocaments estan en un camí que discorre paral•lel al riu Racons i el seu afluent el Regalatxo, a penes a un o dos metres, amb el consegüent risc de contaminació de les aigües.

D’este greu fet el regidor ha donat compte al Servici de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) per a iniciar les diligències necessàries i descobrir els autors.

Segons Salazar, este abocament ambiental es produïx des de fa diversos dies, atés que hi ha almenys sis muntons de productes que poden resultar danyosos per al medi natural. El regidor de Medi Ambient lamenta i critica que el director del parc, Carlos Linares, «no se n’haja adonat fins ara», una cosa que atribuïx «a la desídia i la falta de personal de control i manteniment en el parc» a conseqüència dels retalls econòmics i a l’acomiadament de personal.

Salazar assenyala que, per la seua importància, este parc natural rep des de fa anys subvencions provinents d’estaments internacionals i de la Unió Europea per al manteniment i conservació del mateix, les quals podrien perillar si no es complix amb els estàndards de conservació.

En l’última reunió de la Junta Rectora del parc, celebrada el passat mes de novembre en Oliva, ja va haver-hi un representant d’una organització ecologista que li va demanar la dimissió al director Linares per la seua gestió al front d’este espai natural, segons va revelar ahir Salazar.

Per al regidor, els abocaments possiblement contaminants «vénen a demostrar de manera clara la falta d’implicació i interés d’este director, la qual cosa és motiu perquè dimitisca» per no controlar i vigilar que es deixen allí este tipus de residus”.


868 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!