Ja estan ací les Festes patronals de Pego 2012

Des de hui divendres es pot recollir, des de les 12h., el llibre de Festes a l’Ajuntament de Pego. Esta vesprada s’inicien els actes que s’estendran fins l’1 de juliol amb la celebració de Moros i Cristians. Des de hui i fins diumenge, presentació de llibre i de teatre, tir i arrossegament, discomòbil, nit de rock, danses i música populars, concurs de paelles, concert de l’orfeó, concentració de vehicles antics, festes en honor a Sant Cristòfol i ‘varietés’ és l’oferta.
Hui divendres arranquen les Festes patronals de Pego i ho fan amb força perquè des de hui i fins l’1 de juliol, quan acaben les Festes de Moros i Cristians, és un no parar d’activitats programades, sobretot, concentrades en els caps de setmana. La finalitat, segons declarava el regidor de Festes de l’Ajuntament de Pego, Raül Tamarit és que “durant 10 dies de festes durant tot el dia hi haja activitats per a què la gent que vullga fer festa pugar fer-la”.

Durant el període de Festes un dels objectes més valorats és el llibre de Festes on, a més de la programació, els pegolins i les pegolines poden gaudir de la lectura d’articles ben interessants sobre diferents aspectes de l’esdevenir local. Enguany, la comanda s’ha fet esperar i és hui, el dia en què comencen les Festes quan es pot adquirir eixe desitjat llibre de Festes, a l’Ajuntament de Pego. Fonts de la regidoria de Festes recorden que dissabte pel matí, de 10 a 13h., l’Ajuntament també està obert i, per tant, durant eixes hores també es podrà arreplegar dit llibre.

I entrant ja en verema… Per a hui està previst començar les Festes amb la presentació del llibre de Fernando Sanchis, més conegut com a ‘El Carbonero’, un home amb moltíssimes coses que contar, algunes de les quals ha decidit recollir-les en ‘Històries d’un iaio de Pego’. La cita és a les 19h., a la Casa de la Cultura. Presentaran el llibre, junt amb l’autor, César Monzonís i Josep Orihuel.

A les 22:30 hores l’atenció es desplaça fins al Teatre Municipal per a acollir l’estrena de l’última obra del grup de teatre pegolí, Tres i no res, ‘Eixa dona és ton pare’. César Monzonís, director del grup, el definia com “amb una personalitat especial” i és per això que “en els nostres espectacles intentem parlar com parla la gent del poble”.

‘Eixa dona és ton pare’ “és un carregador de piles” que t’assegura “un any més de vida”, asseveren els seus protagonistes, Juan Perelló (Blas), Carolina Ferrer, José Vicente Arbona (El Gamba) i César Monzonís.

La nit de divendres acabarà amb la música d’Overground Festival al recinte multiactivitats ‘La Trilladora’ a partir de les 20h. i fins les 6 de la matinada.

Dissabte, 23 de juny, trobem la II edició de les Paelles de les Arrapades, que confirmaven en el seu perfil facebook que a mitjan setmana ja havien superat la participació de la primera edició.

Per la vesprada, la primera parada és al C/Nou on es durà a terme la II Dansà popular a càrrec de les Dansaires d’Uxola que ballaran cap a l’Ermita de Sant Josep per a acabar al Pla de la Font. Les dansaires només tindran una estoneta de descans, perquè a les 20h, té lloc l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra’ al Passeig Cervantes i, intuïm, les pegolines no podran resistir el fet d’arrancar-se a ballar alguna de les peces del repertori del xativí.

Ja de nit, per a aquelles persones que els agrade la música vocal sense amplificadors pel mig, tenen una bona ocasió per a gaudir de l’Orfeó de Pego que actuarà junt a la Coral Teuladina a l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció a les 22:30h.

Als que vullguen més marxa, no els en faltarà a la nit de rock, al Concert de Festes de Pego 2012 que enguany té un cartell molt mestís amb La Raíz, La Pegatina i Tashkenti. A les 21:30h. s’obrirà la taquilla per a aquelles persones que no hagen tingut temps de comprar-la amb antelació. A les 23:00h. s’obriran les portes i a partir de les 23:30h. començarà l’actuació de La Raíz, que oferixen un bon espectacle en directe, “divertit i potent” com explicava Pablo, una de les quatre veus del grup de La Safor.

Després el plat fort de la nit amb l’actuació de La Pegatina, una gira que duu com a nom ‘Adrenalina’ perquè té com a objectiu pujar-la al màxim enllaçant cançó rere cançó, sense donar ni un respir al públic. Adrià, el cantant de La Pegatina recomanava portar dues samarretes…

El Concert de Festes de Pego acabarà amb la presentació del primer disc de Tashkenti, que vol fer bategar a tot el públic present al recinte Multiactivitats de la Trilladora, com explicava Pau Barberà, el seu vocalista i acordió.

Per als amants dels cotxes de carrera en miniatura, els coneguts pels scalestrixs, tenen una cita al Passeig Cervantes per a realitzat la I Resistència 12 hores nocturnes ‘Vila de Pego’ organitzada per NitroSlot.

Diumenge el protagonisme l’agafen els vehicles a motor reals. Primer amb la mostra que hi haurà, des de les 8 del matí al Passeig Cervantes de vehicles antics i, des de les 8:30h., els membres de l’agrupació de Sant Cristòfol que, amb els seus claxons despertaran tothom que encara tinga els llençols apegats al cos a eixes hores.

A partir de migdia el Club de Caça i Pesca durà a terme el seu IV Concurs de Paelles que tindrà lloc a la seua seu habitual.

I per la nit arriba l’espectacle dedicat als més majors amb les Varietés al Poliesportiu Cervantes a partir de les 22:30h.

Un programa de festes molt complet que continua la setmana que ve i amb el que el regidor de Festes esperava que la gent gaudira d’allò més i, per suposat, que participara d’ell.890 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!