Ja està en marxa la III Escola d’Estiu de Pego

Dos anys previs d’experiència molt positiva avalen aquesta tercera edició d’una escola lúdica i pedagògica per a l’estiu, una alternativa que dóna un respir al voltant de 100 famílies de Pego i les Valls durant el mes de juliol. El dia 31 de juliol tancarà les seues portes. L’horari és de 9 del matí a la 1 del migdia. L’estiu és un temps marcat per les vacances. Unes vacances que per als adults solen ser d’un mes i per als xiquets i xiquetes de dos. Una qüestió que, de vegades, produeix més d’un mal de cap a les famílies que no poden tornar-se en els dies de descans. Per a solucionar en certa manera aquest problema, fa anys que van nàixer els campaments d’estiu o les escoles d’estiu, una alternativa d’allò més recomanable en aquestes dates que cada vegada és més estesa i més apreciada. La durada, depèn de les localitats on es realitza. A Pego és d’un mes, el de juliol. Del 2 al 31 d’aquest mes estarà obert aquest curs que des del seu inici ha tingut molt bona acollida com comentava per a Ràdio Pego Miquel San Juan, coordinador Tècnic de Reed 21, l’empresa encarregada de desenvolupar l’escola d’estiu.

L’objectiu general de l’escola d’estiu no només és donar una opció vàlida als pares i mares, sinó que, sobretot, es mira en clau d’alternativa lúdica, sense deixar allò pedagògic de banda, a l’oci dels més joves. És una manera d’evitar que els xiquets i xiquetes es passen hores davant una pantalla, siga la que siga. És el moment de passar el temps de descans d’una manera diferent, treballant jocs, manualitats, eixides pel poble, entre d’altres.

Al voltant de 115 alumnes d’entre 5 i 12 anys acudiran enguany a l’escola d’estiu de 9 del matí a 1 del migdia i fins al 31 de juliol. On unes 11 monitores i monitors els introduiran en diverses setmanes temàtiques com: la de les cultures, on es coneixerà la pròpia i s’intercanviarà amb la resta de cultures presents a Pego i les Valls. La de jocs populars valencians, per tal de recuperar els jocs que els avis i pares jugaven quan eren joves. La Natura també tindrà la seua setmana, en ella es mostrarà com tenir compte i com valorar l’entorn en el que vivim. Per últim, la música serà la protagonista, ja preparant el fi de curs.

Les activitats incloses en cada setmana temàtica han estat elaborades pels monitors i monitores, que porten des del mes d’abril treballant-les. Perquè la dificultat no recau tant en la recerca de les activitats en si, sinó més bé en adaptar-les als objectius que cada setmana es desenvoluparan al llarg del curs.



525 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!