Ja es pot consultar la nova ponència cadastral de Pego

Dilluns va ser publicada al ‘Boletín Oficial de la Provincia’ i estarà exposada fins el proper 15 de juny, temps en el que les persones interessades podran presentar al•legacions. El regidor d’Urbanisme avançava que serà a partir de setembre quan, realment, els veïns i les veïnes de Pego puguen al•legar, individualment, a les noves valoracions cadastrals.
Sembla que l’odissea de la ponència de valors pegolina està, cada vegada més, a prop de finalitzar. Des d’ahir dimarts, els veïns i les veïnes de Pego, també els i les d’Ondara i Elda, ja poden consultar els nous valors cadastrals que entren en vigor l’1 de gener de 2013. El Butlletí Oficial de la Província va publicar dilluns, 4 de juny, que ja ha eixit a exposició pública la ponència de valors cadastrals de Pego elaborada pel Ministeri d’Hisenda. Les persones interessades poden presentar al•legacions fins el proper 15 de juny.

No obstant això, esta publicació sembla que és un mer tràmit, ja que, com es pot llegir al BOP, “els expedients d’aprovació de les referides ponències poder ser consultats, junt amb els textos de les mateixes, durant el termini de deu dies hàbils comptats a partir del següent al de la publicació d’este anunci, en la Gerència Territorial del Cadastre d’Alacant, carrer Reis Catòlics nº39, d’Alacant, a fi que, en este mateix termini, els interessats puguen formular les al•legacions i presentar les proves que s’estimen pertinents”. Així les coses, les persones que vullgueren al•legar, haurien de desplaçar-se fins a Alacant per a fer-ho.

Preguntàvem sobre aquest assumpte al regidor d’Urbanisme ahir dimarts, al programa de Ràdio Pego, ‘De primera mà’. José Maria Ferrer assenyalava que en esta fase, “efectivament, la persona ha d’anar [a Alacant]” i recordava que “és una ponència que està treballada per l’Ajuntament, en col•laboració amb Cadastre, però, com tota ponència cadastral, al final la realitza Cadastre, la realitza el Ministeri i són ells i els seus tècnics els que l’elaboren i la presenten al públic”.

Aclaria el regidor d’Urbanisme que, independentment del que afirmava anteriorment, “hi ha un tràmit que entrarà en vigor a partir de setembre, octubre, novembre en el que la gent tindrà tot el dret del món a reclamar si veu alguna anomalia en les comunicacions que se’ls faran”. Abans d’això, però, a partir del 15 d’agost “la gent començarà a rebre unes cartes en les que podrà anar a Cadastre, a l’Ajuntament, a SUMA o telemàticament […] per a descarregar la informació cadastral d’esta ponència”. Una vegada amb eixa informació cadastral personalitzada “tindrà un mes per a fer les seues reclamacions pertinents”.

Pròximament, Ràdio Pego dedicarà un ‘Taula Oberta’ a explicar el procés d’elaboració de la ponència de valors cadastrals, els tràmits duts a terme fins ara i els que queden per davant, amb el regidor d’Urbanisme que recordava que Pego ha estat un dels primers pobles a encetar una nova metodologia de treball per a l’elaboració de les ponències cadastrals, justament, després que el TSJ resolguera a favor del municipi de Pego i anul•lara, totalment, la ponència de 2007.
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!