Ja a casa les 6 primeres joves pegolines participants en el projecte la Digitalització de la informació i el seu impacte social realitzat a Sicília

Han intervingut en el primer programa Erasmus + jove promogut per l’àrea de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Pego. Una acció formativa que els ha permés intercanviar experiències i generar vincles amb altres 30 joves de 5 països europeus. Coneixem l’experiència de Clara Vercher Pedro.

______________________

La sort va somriure Clara Vercher, una de les sis joves pegolines que ha tingut l’oportunitat de participar en el primer Erasmus + íntegrament jove, promogut per la regidoria de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Pego. Diem sort perquè ella no es va inscriure en el projecte, però en donar-se de baixa una de les participants, la van contactar i no va dubtar a apuntar-s’hi.

Esta acceptació suposava debutar a l’estranger i, per tant, esdevenia un repte, entre altres perquè esta acció formativa comptava amb grups heterogenis de joves procedents d’Itàlia (país acollidor), Macedònia del Nord, Bulgària, Polònia i Grècia i, l’idioma per a comunicar-se era l’anglés, que tot i haver-lo estudiat, Clara no en dominava la parla. Però huit dies de convivència li han permés millorar-la notablement.

Les sis pegolines, que representaven a Espanya en este projecte sobre Digitalització de la informació i el seu impacte social, van mostrar a la resta de companys i companyes la festa de la Pinyata, una celebració que els va deixar amb la boca oberta.

Esta primera finestra oberta a altres realitats ha permés a Clara Vercher comprovar que «hi ha molt de món per descobrir, molta cultura i molta gent guai» i també se n’ha adonat que «eixir de la rutina està molt bé», sobretot quan estàs davant «una experiència única» que et permet «trobar gent diferent a tu, però amb la que connectes», gent «acollidora» que mostra interés «pel teu país i els teus costums».

Hi ressalta la jove pegolina que allò més positiu del viatge ha estat la «pinya que han fet des d’Espanya en eixe viatge». I és que en experiències tan intenses com estes, de 8 dies de convivència, la connexió amb qui viatges és clau. Ja que compartixes moltes hores. Temps en el qual han treballat el pensament crític amb pràctiques reflexives i dinàmiques col·laboratives de treball juvenil, però alhora han intercanviat experiències i generat vincles entre elles i amb els 30 joves amb els que han conviscut,

8 dies d’acció formativa intensos, que els ha permés desenvolupar estratègies organitzatives, el lideratge de grups i les competències digitals bàsiques. El Youthpass ha sigut el marc formatiu en el que s’ha desenvolupat el projecte en tant que instrument de reconeixement europeu per a identificar i documentar els resultats assolits.

Però a més de treballar dur, també han gaudit de cada moment de temps lliure per a fer visites institucionals, recorreguts turístics per les belles ciutats sicilianes de Siracusa i Catània i d’anar de festa.

170 Visites
Hola!!