6 joves de Pego posen rumb a Sicília per a participar en un projecte Erasmus+ formatiu
Durant 8 dies adquiriran nous coneixements i competències al voltant de la digitalització dels processos informatius juvenils. Una iniciativa impulsada per la regidoria de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Pego junt amb l’àrea de Joventut i a la qual les sis joves han accedit després d’inscriure’s en una borsa de joves interessades en este tipus de projectes.
_______________
Hui han partit cap a Siracusa, a Sicília, Itàlia, sis joves d’entre 18 i 25 anys, que estudien i/o residixen a Pego i les seues rodalies per a durant 8 dies participar en projecte formatiu al voltant de la digitalització i el seu impacte social. Elles es van inscriure en una borsa feta pública per Infojove Pego i, dels diferents projectes que s’oferien han triat el més adient al seu perfil, perquè entre les sis hi ha una d’elles que estudia comunicació audiovisual i una altra que estudia informàtica, dos camps on les noves tecnologies són un factor important de treball.
Prèviament a este viatge, a l’octubre la tècnica de Joventut, Maido Moreno, i la cap de grup, Ana Contreras, van realitzar una visita preparatòria per a preparar i facilitar qüestions administratives, instaurar un clima de confiança i enteniment entre els diferents països que hi participen, entre d’altres qüestions.
La regidoria de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Pego, en col·laboració amb l’àrea de Joventut han impulsat este tipus de iniciativa que, per a la regidora Laura Castellà, té com a objectiu «crear una dinàmica per a que els joves puguen desenvolupar aptituds i valors per a prosperar en un món digitalitzat com el que vivim».
I és que Erasmus+ dona suport a la mobilitat per a l’aprenentatge no formal de joves en format d’intercanvis juvenils, amb l’objectiu d’involucrar-los i capacitar-los perquè esdevinguen una ciutadania activa, fent que connecte d’una manera activa amb el projecte europeu, alhora que se’ls ajuda a adquirir i desenvolupar competències per al dia a dia i per al seu futur professional. De fet, destacava Castellà, esta experiència també els permet mantindre «un diàleg intercultural», atés que hi participen també joves d’Itàlia, Polònia, Macedònia del Nord, Bulgària i Grècia, com a representació espanyola estan les sis pegolines.
Un altre dels objectius d’este projecte és que quan les joves tornen a Pego, siguen capaces d’impulsar projectes i iniciatives d’impacte social. Per això aprendran a fer servir noves tècniques narratives i ferramentes tecnològiques.
L’experiència, a més de ser formativa, també és cultural i és que en paral·lel s’han preparat un extens programa d’excursions per a donar l’oportunitat de respirar Sicília visitant els principals racons de l’illa.