Intervencions polítiques a Ràdio Pego en marxa

El responsable polític de mitjans de comunicació, el nacionalista Joan Carles Cambrils, es va comprometre en la darrera assemblea de col•laboradors de Ràdio Pego a obrir una ronda d’intervencions dels líders polítics locals per a preservar la pluralitat a l’emissora municipal. Respectant les urnes i tenint en compte el nombre de regidors a l’ajuntament, la líder del PP ha estat la primera convidada a acudir al programa Taula Oberta, la seua intervenció s’hauria d’haver produït ahir dijous, 29 de novembre, però Ferrándiz, no va acudir excusant-se en una reunió de partit, tot i haver-se-li donat l’opció de gravar el programa que es llançaria en diferit. El mes que ve, seguint l’ordre d’intervenció, acudirà a Ràdio Pego el líder de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà. Ens remuntem al dijous 25 d’octubre de 2007, eixe dia Ràdio Pego va tenir una assemblea de col•laboradors per a informar de la programació de tardor-hivern. Aquell dia es va donar cabuda a tots els programes de col•laboradors que es van presentar, excepte als programes sol•licitats pels grups polítics municipals. L’aleshores director de Ràdio Pego, el periodista Cèsar Monzonís, va considerar que “després de l’experiència negativa de l’any passat, quan diversos partits utilitzaren els programes concedits per a autolloar-se o criticar els rivals en moltes ocasions amb un llenguatge impropi d’una emissora pública elevant la crispació al poble” va decidir “enguany no atorgar cap programa als partits: dos presentats pel PP, altres dos per Ciutadans de Pego, un pel Bloc i un altre pel PSOE”.

Per la seua banda, el nou regidor de mitjans de comunicació, el nacionalista Joan Carles Cambrils es va comprometre aleshores, davant els representants polítics del diferents partits allí presents, a què tots els líders polítics participarien a Ràdio Pego amb entrevistes individualitzades per a parlar de política local. Aquestes intervencions s’haurien d’haver encetat ahir dijous, 29 de novembre de 2007 amb la líder del PP de Pego, Maite Ferrándiz, però aquesta va excusar la seua presència en directe a “Taula Oberta”, per haver d’acudir a una reunió de partit. Ferrándiz, la primera convidada a aquestes entrevistes individualitzades, per ser el PP el partit amb més representació al consistori, ha estat convidada a gravar el programa, d’aproximadament una hora, als estudis de l’emissora municipal en reiterades ocasions, per a posteriorment emetre’l en diferit, però fins al moment no ha pogut trobar un buit a la seua agenda.

El mes que ve, el següent en intervenir a Taula Oberta, per ordre de representació plenària serà el líder de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà. A continuació, Ana Aparisi, cap de llista dels socialistes, passarà pels micròfons de Ràdio Pego. En últim lloc, serà Joan Carles Cambrils, portaveu del Bloc qui acudirà a l’emissora municipal.

Per a completar aquestes entrevistes i donar una visió de conjunt de la política local, Ràdio Pego acullirà, cada dos mesos –que no coincidiran amb els dels plenaris ordinaris- un debat a quatre veus en el que estan convidades les quatre forces polítiques del poble. Amb aquests dos formats, assegura Joan Carles Cambrils “es garanteix la participació política a Ràdio Pego, la pluralitat política, el dret a l’expressió de les opinions pròpies en una ràdio plural, democràtica, independent i al servei de tots els pegolins i totes les ideologies”.
661 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!