Inicien els treballs d’extracció de la planta invasora Ludwigia grandiflora del riu Racons

Una actuació que està sufragada per l’Ajuntament i pel Club de pesca de Pego. L’objectiu últim és, a partir d’ara, controlar la presència d’esta planta invasora al riu Racons, a més de donar-li fluïdesa d’aigua en la seua part final i evitar que la Ludwigia grandiflora colonitze la zona de cultiu.

img_6904El passat 28 d’octubre es van reunir a l’Ajuntament de Pego els representants de la Conselleria de Medi Natural Josep Nebot, subdirector general de Medi Natural, José Antonio Hernández, Cap de Servei de gestió d’Espais Naturals Protegits, Carlos Peña, representant del Servei de Vida Silvestre i Toni Pellicer, secretari en funcions de la Junta Rectora del PN de la Marjal i l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis i la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà. En aquella reunió, entre d’altres qüestions, es va acordar dur a terme una «actuació immediata al riu Racons» contra una de les dos plantes invasores que hi ha als rius del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, la Ludwigia grandiflora, «per donar-li fluïdesa a l’aigua del Racons» i per evitar que «la planta invasora colonitze la zona de cultiu», explicava aleshores la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà.

img-20161109-wa0004Ha estat este matí quan s’han iniciat els treballs d’extracció de la planta invasora a la zona del riu Racons on estan les pesqueres del Club de Pesca de Pego, ja que la primera fase d’estos treballs van a càrrec dels pescadors pegolins. Estos ja feia un temps que tenien pensat fer esta actuació, però estaven esperant el vist-i-plau de la Conselleria que finalment ha arribat. L’extracció de Ludwigia es realitzarà en tot el llit del riu, a prop de les comportes, a diferència d’extraccions anteriors que s’havien centrat en un costat o altre del llit del riu.

La segona fase d’extracció correrà a càrrec de l’Ajuntament de Pego que ha desviat una partida d’Agricultura a finançar estos treballs. El regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis, no n’ha determinat la quantia, però ha indicat que no és massa gran. El planejament és que la màquina retroexcavadora vaja extraient Ludwigia del riu Racons fins que s’esgote la partida pressupostària.

p1290189Explica Andreu Dominguis que la pala de propietat municipal s’encarrega habitualment d’extraure la planta invasora que es localitza en séquies i guardaranys perquè per a poder extraure Ludwigia dels rius es necessita un braç més llarg del que té la pala municipal.

Assenyalava també el regidor d’Agricultura que al riu Bullent no s’actua perquè allí abunda l’Egeria densa i, la seua eliminació o disminució d’exemplar, necessita abordar-se de manera diferent a la Ludwigia grandiflora.

 

2132 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!