Infojove Pego crea una xarxa per a fomentar el voluntariat social i mediambiental

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego ha posat en marxa un projecte col·lectiu per a fomentar el voluntariat jove. Es diu “La Xarxa Jove de Pego : Qüestió de Voluntat” i en ell participen, de moment, Pego VIU col·lectiu de defensa del territori; Obrint Camí, APROP i Acció Urgent.


La iniciativa que pretén oferir al jovent la possibilitat d’invertir una part del seu temps lliure en benefici propi i de la comunitat. Una proposta que contribuirà a empoderar la joventut perquè siga sabedora de la vàlua del seu esforç i col·laboració, millorant, la qualitat de vida del seu poble.


El regidor de Joventut, Raül Tamarit, considera important oferir a la societat pegolina una borsa permanent de voluntariat que puga atendre necessitats continuades i específiques.


I la tècnica de Joventut, Maido Moreno, com a coordinadora del projecte, assenyala que aquest ofereix els joves la possibilitat d’experimentar vivències inoblidables, aprenentatges vitals, descobrir nous mons a prop de casa, que les persones voluntàries es redescobrisquen a elles mateixes, i fer currículum projectant aquesta experiència en la línia formativa que es vulga seguir mentre s’adquireix competències que després seran acreditables en un procés de selecció laboral.


La vocació de servei, el plaer d’ajudar els altres i l’interés de ser solidari i aportar a la societat són trets comuns del perfil del jovent voluntari pel que aposta aquest projecte, si bé és cert que cadascuna de les associacions participants requereix d’uns interessos i habilitats específiques.


El perfil de persones voluntàries de la protectora d’animals APROP és el d’adults o joves acompanyats amb un compromís de continuïtat en el temps. Gaudir del contacte amb els animals és fonamental perquè la seua atenció i cura, passejar-los i contribuir al manteniment de les seus instal·lacions centraran la feina del voluntari d’APROP.

Pego Viu, per la seua banda, disposa de diferents fronts d’acció, però principalment al mes de maig s’activa el voluntariat de vigilància forestal contra incendis. Estes voluntàries es dedicaran principalment a la vigilància de la muntanya i donar avís a la base del Miserà en cas de foc. Però també es pot col·laborar amb Pego Viu atenent el ramat d’ovelles que procura tallafocs amb la seua pastura o intervenint en la captura de tortugues d’espècies invasores a la Marjal. Este voluntariat haurà de tenir un mínim de 16 anys i l’anhel de gaudir de la natura.


En el cas d’Obrint Camí es tracta d’un voluntariat d’acció social que requereix una intervenció directa amb les persones del col·lectiu de diversitat funcional. La persona voluntària ha de ser major de 15 anys, amb disponibilitat (a partir d’octubre) els dissabtes de matí. Una persona empàtica, dinamitzadora i allunyada de qualsevol prejudici.

I, finalment, Acció Urgent requereix col·laboració en el seu treball d’assistència a la ciutadania de Pego i les Valls en cas d’emergència sanitària. Si bé totes les associacions ofereixen formació als nouvinguts resulta fonamental en el cas concret d’Acció Urgent on es requereix competències en matèria de primers auxilis, l’ús del desfibril·lador, primers auxilis aquàtics, rescat en trànsit i situacions hostils. El voluntariat d’Acció Urgent també ha de ser major de 16 anys i ha d’estar disposat a oferir assistència en l’ambulància.


Quatre fórmules per adquirir una experiència que tanmateix pot servir per a orientar el futur professional del jovent, tal com s’ha explicat a l’alumnat de l’IES Enric Valor en una visita per a presentar el projecte.


Aquelles persones interessades poden contactar directament amb l’associació triada o fer-ho a través d’Infojove Pego, espai obert de quatre a set de la vesprada a l’antic institut. El telèfon de contacte és el 691 021 965.1557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!