IES Enric Valor de Pego se suma a les mobilitzacions de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta

La primera va estar divendres passat a les 13h.concentrant-se, durant cinc minuts, a les portes del centre. També es va concentrar el professorat del Col•legi Públic Ambra. La resta de col·legis públics pegolins també d’adheriran a les properes accions de protesta. La propera gran mobilització tindrà lloc dissabte 21 amb una manifestació a València.
El Decret Llei del Consell per a estalviar més de 1.000 milions d’euros es basa, en gran mesura, en retallades al sector públic que afecten directament als seus empleats, el que està provocant una àmplia protesta en diferents sectors públics. De moment, els més visibles el sanitari i l’educatiu.

Tractem aquest últim sector, l’educatiu. A Pego, l’IES Enric Valor de Pego ha informat hui que s’ha adherit a les mobilitzacions proposades per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta. De fet, divendres passat ja va tenir lloc la primera concentració en contra de les retallades del Consell. A les 13h., durant cinc minuts, es va concentrar a les portes de l’institut el professorat del centre. Una hora abans feien el mateix al col•legi públic Ambra.

Aquesta concentració de cinc minuts de protesta a les 13h. es tornarà a repetir a l’IES Enric Valor de Pego i a altres centres educatius de la comarca els dijous, 19 i 26 de gener. Apuntar que a la resta de centres la concentració es fa a les 12h.

A més, el dissabte 21 de gener s’està organitzant una manifestació per l’ensenyament públic i contra les retallades en els serveis públics a València i Alacant que tindrà lloc a les 18h. Des de Pego, no només estarà present l’institut, sinó que seran diversos, sinó tots els centres d’ensenyament públic i és que alguns col•legis encara estan perfilant en quines accions de protesta participaran. Des de l’institut, eixirà el dissabte 21 de gener, a les 16h., un autobús cap a València obert a professorat, pares i mares, alumnat que vullga acudir. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb Joan Libre.

El proper dimarts, 24 de gener, l’IES Enric Valor de Pego acollirà l’assemblea general de la Plataforma en Defensa per l’Ensenyament Públic de la Marina Alta entre les mesures que es tractaran en aqueixa assemblea, trobem:
1. Aprovació en els claustres del manifest de la campanya.
2. Renúncia temporal voluntària a la participació en accions formatives convocades per la Conselleria d’Educació.
3. Suspensió temporal de la participació en tot tipus de plans i programes experimentals o d’innovació.
4. Renúncia del professorat interí a la participació en qualsevol funció o activitat complementària no docent
5. Penjar a les portes del centre un cartell amb la quantitat que deu la Conselleria d’Educació i les conseqüències que això comporta i pancartes o cartell amb el lema de la mobilització: “No a les retallades als serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell”
6. Renúncia temporal a la participació en qualsevol convocatòria de pla, programa, concurs, premi, etc.
7. Renúncia temporal a participar en la xarxa de qualitat de la Conselleria d’Educació.
8. Renúncia i devolució immediata dels diaris, periòdics i revistes lliurats directament per la conselleria als centres.
9. Renúncia a participar en qualsevol convocatòria de Conselleria per a informar i/o formar els centres en qualsevol aspecte.

I és que des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic el que es vol deixar clar és que en aquesta ocasió, les mesures de pressió no apunten a la vaga, sinó a accions que mostren les hores que fan de més el professorat i personal administratiu de l’educació pública. Així, a partir d’ara no s’excediran dels horaris establerts i suprimiran l’assistència a tot allò que siga implique hores voluntàries.

D’altra banda, està previst que a febrer se celebre una gran manifestació a Dénia convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta.
642 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!