I van tres… La darrera ubicació per a la dessalinitzadora de Dénia està a Racons

Acuamed advoca ara per ubicar la planta a entre l’autocine i la carretera de les Marines després de rebutjar les parcel•les de Les Tres Torres i Bovetes. El solar, en principi, és urbanitzable. A la tercera va la vençuda. Almenys això és el que espera el Ministeri de Medi Ambient, que ja ha proposat a l’Ajuntament de Dénia un nou emplaçament per a la futura dessalinitzadora. La parcel•la triada se situa en la zona de Racons, entre l’autocine i la carretera de Les Marines i es tracta de sòl urbanitzable, segons el planejament urbanístic vigent.

El Consell de la Gerència d’Urbanisme que se celebra hui sotmetrà a votació l’informe jurídic municipal favorable a la nova proposta del Ministeri de Medi Ambient per a ubicar la dessalinitzadora en la zona de Racons. Segons l’informe, «no hi ha cap obstacle en el planejament per a instal•lar la planta» en l’emplaçament triat per Acuamed, dependent del Ministeri de Medi Ambient.

Amb Racons, el Govern ja ha proposat tres ubicacions distintes per a construir la dessalinitzadora. La primera va ser junt amb la carretera d’Ondara però la planta hauria afectat la finca protegida de Les Tres Torres. Després es va optar per una parcel•la en La Giralda-Bovetes, junt al Camí de Gandia. No obstant, l’oposició veïnal a què es construira la infraestructura en sòl agrícola va fer que Acuamed abandonara eixa idea. Després, la societat estatal va iniciar una consulta popular perquè el futur emplaçament de la dessalinitzadora comptara amb el suport dels ciutadans de Dénia.

Finalment, el ministeri aposta per la zona de Racons. A principis de 2006, quan el ministeri va triar la parcel•la junt a la carretera d’Ondara, ja es va remenar la possibilitat de col•locar la planta junt al riu Racons però la Conselleria de Territori va alertar que eixa alternativa invadia la zona humida catalogada i protegida per la Generalitat. No obstant, la ubicació que proposa ara Acuamed no se situa junt al riu, sinó en Les Deveses, entre l’autocine i la carretera de Les Marines. Complint així la normativa.

426 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!