I Mitja Marató Vila de Pego, el dia després

Un gran èxit de la I Mitja a Pego, doble éxit, en assitència quasi el doble del previst, 543 corredors inscrits i éxit en organització, on tot va a anar segons lo desitjat. No pot començar amb millor peu aquesta I Mitja a Pego.
El diumenge 30 de gener es va celebrar la “I MITJA MARATÓ VILA DE PEGO”, un total de 510 corredors es van donar cita en el “Passeig del Clot”, dedicat al nostre cantant “MICHEL”, malgrat ser la primera mitja que se celebra a Pego els atletes de la Cultural Dorsal-19 (dorsal que portava el primer maratonià famós, Dorando Pietro, a Londres 1908) són experts a organitzar carreres populars, no en va porten ja 28 edicions de la nostra famosa “Volta a Peu”, carrera integrada actualment en el circuit de carreres populars de la Marina Alta, el repte ha eixit millor del que esperaven els seus organitzadors, doncs l’afluència d’atletes de tot arreu d’Espanya és una prova d’açò; 543 inscrits, 510 en l’eixida i 493 van creuar la meta i tots aqueixos atletes pertanyien a 94 clubs, la junta directiva esperava uns 300 participants i els més de 500 ens donen força per a intentar millorar-la l’any que ve en la seua segona edició.

Un circuit més que atractiu, uns dos quilòmetres pels carrers de Pego per a presentar-ho al públic “casolà” i els 19 restants entre tarongers pels camins agrícoles del seu terme municipal, pràcticament pla, solament la petita costa per a entrar en la població.
La carrera va començar a les 10 del matí, amb tots els corredors proveïts del seu “xip” per a facilitar la classificació, cosa que dóna prestigi i rellevància a les proves populars que no desmereixen a les, direm, “d’elit”.
En el moment de retirar el dorsal, que en tots figura el nom de l’atleta i per ser la primera, la llegenda “DORSAL-19”, en aqueix moment els corredors són obsequiats amb una samarreta tècnica commemorativa i al final de la carrera amb una borsa amb diversos regals per al corredor.
El circuit com és preceptiu, mesura 21km 97m. i disposa d’avituallament d’aigua cada 5km. Més de 50 voluntaris van ajudar al fet que la prova es desenvolupara de manera impecable, la zona de meta, en l’ampli “Passeig del Clot” tota barrada perquè els corredors tingueren un lloc per a quan acabaren els durs 21km. i puguen arreplegar la seua borsa i lliurar el xip a l’organització.

Incidències: Temps primaveral ni triant-ho haguera sigut més apropiat.

Anècdotes: La normalitat en tota la prova.

Agraïments: “Acció Urgent”, policia local i voluntaris.
Invitació per a l’any que ve. Ens sembla obvi, segurament tots repetiran l’any que ve, o açò és el que esperem!

Classificacions
Quasi 500 corredors acabaren la I Mitja de Pego, el que és una llàstima els que els jovens, per això o per allò no acudeixen a les cites de l’esport popular, totes les categories compliren menys les júnior tant en femení com en xics, per tant anem dir les classificacions de les categories des de sènior en avant.

VETERANA A
1ª Carme Sala Ferrer 1.27.40, dorsal-19
2ª Laura Alabau, 1.31.55, Politécnica
3ª Pilar Ródriguez, 1.34.41, Benidorm

VETERANO A
1º Salvador González 1.15.52.
2º Elis Alepuz , 1.18.00
3º Fernando Ferrer 1.19.07

VETERANA B
1ª Maxine Mckinon, 1.22.31 Dianium
2ª Christina Thomas, 1.00.26,
3ª Monica Poliwoda, 1.40,21.

VETERANO B
1º Pascual Company, 1.23.45 Pego
2º Emili Pérez,1,24,22. Ondara
3º Lucas Moreno, 1.25.27.

VETERANA C
1ª Henriet Weber.1.51.55. Benidorm
2ª Margaret Finch, 2,03,19. C. Blanca coi

VETERANO C
1º Xavier signes, 1.27.50.Calygat
2º Camilo Miralles. 1.29.10. Al
3º Jeff Whittington1.29.40 C.Blanca

SENIOR FEMENINA
1ª Elisa Sánchez 1.44.35
2ª Lorena Navarro, 1.51.49.
3ª Gemma Sanchos 1. 55. 51

SENIOR MASCULINO
1º David Navaro 1.15.36 Team Name
2º Rubén Caballero 1.15.44.
3º Daniel Abella, 1.16.09

GENERAL FEMENINA
1ª Maxine Mckinnon 1.22.31
2ª Carmen Sala. 1.27.40
3ª Laura Alabau 1.31.55

GENERAL MASCULINA
1º David Navarro. 1.15.36
2º Ruben Caballero 1.15.54
3º Salvador González 1.15.52

LOCAL FEMENINA
1ª Carmen Sala
2ª Christina Thomas
3ª Adelaida Aguilar

LOCAL MASCULINO
1º Pascual Company
2º Alejandro Ortolá
3º Jaume Pérez

—————————————————

Carmen Sala fou la primera pegolina i Pascual Company Puig el primer pegolí.
Més de 60 atletes s’inscrigueren com a independents cosa que dificulta la seva localització en les llistes; però pegolins i pegolines foren més de 30 els participants en els 21 km 97 m. En resum un altre èxit de Dorsdal-19


Les Altres Curses Que Venen

Passades ja la Sant Silvestres i la I Mitja Marató Vila de Pego, estem preparant la IV Caminada de la Dona que serà el dia 12 de març, dissabte i que tindrà la sortida i l’arribada en la plaça de l’Ajuntament, aquesta pot sigui la cursa més simpàtica de totes, doncs va dedicada més que res a les mestresses de casa que durant tot l’any fan el seu entrenament, puix sí, totes eixes dones majors i no tant majors que surten tots els dies de l’any a pegar un tomb, ja sigui pel matí, desprès de dinar, a boqueta de nit o desprès de sopar són les persones que gaudeixen de la caminada de la dona, així que ja podeu anar passant-se la notícia unes a les altres: “ xica! Ja falta menys per la caminada del dia de la dona, dis-li-ho a Maria i a Consuelo… ah! I quan vagis als jubilats fes-ho present a les jugadores del burro, que tanta hora assegudes no hi es gens sa! A més a més de caminar, apresseta, per suposat ens riem d’allò que no t’ho pots pensar”. Coses aixina o paregudes es podeu dir les unes a les altres i de segur que la setmana de la dona no hi caldrà ni fer propaganda, doncs ja estareu totes sabedores, ah!… i per suposat que els vostres marits també poden i cal que participen, encara que sigui la setmana de la dona i la cursa caminada de la dona tots esteu convidats, organitza la regidoria d’igualtat d’oportunitats i no cal dir que tots som iguals i tenim els mateixos drets i… obligacions; però totes les festes i celebracions es fan per algun motiu i esta vegada ho dediquem a les nostres companyes.
A més de la cursa hi haurà d’altres coses i algunes de categoria, ja informarem.
La Volta a Peu a Pego

El dia 7 de maig serà l’hora de la XXIX volta a Peu a la Vila de Pego, sí ja portem la tira d’anys celebrant curses populars a Pego, podríem dir que avui en dia no hi ha poble d’Espanya que no tingui la seva cursa popular o més d’una, Xàbia, Ondara, Dénia, Oliva, Gandia… per nomenar els més prop al nostre poble, estes carreres solen ser variades: de 19 km. de muntanya, mitges maratons, sant Silvestres…
La cursa de Pego del dia 7 de maig forma part del XV Circuit de curses Populars de la Marina Alta que integren a mes de Pego, Xàbia, Gata, El Verger, Teulada, Pedreguer, Ondara, Jesús Pobre i Benissa que tancarà el circuit com ja és tradicional.
En Pego podran córrer totes les categories oficials del circuit, si algun poble fa altre tipus de cursa per a altres categories, que no figuren en el circuit, és pel seu compte i risc, doncs eixos participants no estan assegurats, la qual cosa pot resultar perillosa i arriscada.
En el circuit participen 4 categories de joves separades en xics i xiques i 4 de majors també separades entre homes i dones.
La Cultural Dorsal-19, associació que organitza i dirigeix la cursa, esta i les altres, assumeix un alt risc, sobre tot econòmic a l’embarcar-se en tanta celebració atlètica, i per què?… doncs per la qüestió econòmica, es nota més del que es penseu la manca de “calés” per portar a terme estos advents; però l’ajuda institucional per una part, les empreses pegolines per altra i el treball metòdic i ajustat dels atletes pegolins fa que la cosa puga portar-se avant… Bé per hui ja està prou la setmana que ve més… i gràcies per anticipat a tot els col·laboradors.

Ferran Ferrando
Cultural Dorsal-19
623 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!