Hui finalitza el termini per a presentar-se al Pla Conjunt d’Ocupació

De les 26 possibles contractacions només se n’han registrat 3 en el període establert per a demanar esta ajuda. Podien acollir-se a este pla empreses amb seu a la província d’Alacant. Les persones desocupades havien de complir com a requisit, estar inscrites al Servef, ininterrompudament, des de l’1 de març de 2013.
En el darrer plenari ordinari el regidor d’Hisenda informava que, part dels diners que l’Ajuntament de Pego destinava a inversions amb la tercera modificació de crèdits derivada de finançament afectat, anaven al Pla Conjunt d’Ocupació. L’Ajuntament de Pego havia d’aportar 9.750€. La mateixa quantitat que la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana, amb l’objectiu d’afavorir la contractació de persones desocupades de Pego i així disminuir la taxa d’atur. Alhora el Pla pretenia incentivar l’activitat de les empreses locals i provincials.

El Pla d’Ocupació Conjunta hagués permès contractar fins a 26 persones desocupades. L’únic requisit que havien de complir les persones aturades era estar empadronades a Pego i inscrites al Servef, ininterrompudament, des de l’1 de març de 2013.
A les 12.45 hores de divendres, 15 de novembre, últim dia en què les empreses podien presentar la documentació per a acollir-se a esta ajuda, Creama Pego havia registrat 3 contractacions. 2 d’elles per una empresa de Pego i la tercera per una empresa d’El Verger. La pregunta òbvia és: “Què ha fallat d’este pla perquè només s’hagen contractat 3 persones?”. Des de Creama Pego expliquen que s’han interessat pel Pla Conjunt d’Ocupació al voltant de 10 empreses i que, el fet que a unes hores de finalitzar el termini per a formalitzar el contracte, només hagen estat dos empreses les que han finalitzat tota la tramitació, es deu sobretot al fet que les persones desocupades que complien el perfil requerit per la majoria d’empreses no complien l’únic requisit imposat per la Diputació d’Alacant per a poder estar incloses al Pla, estar inscrites al Servef, ininterrompudament, des de l’1 de març de 2013. Perquè no han renovat quan els corresponia o perquè van ser contractades durant el període estival.

Els destinataris finals de les subvencions són les empreses que contracten a desocupats de Pego per a la prestació de serveis en centres de treball radicats en la província d’Alacant. El contracte ha de ser com a mínim de 3 mesos i amb una jornada d’almenys 25 hores a la setmana. L’empresa rebrà 1.125€ per cada contracte, un total que s’obté sumant els 375 euros que ha d’aportar cadascuna de les tres administracions implicades en el Pla Conjunt d’Ocupació.

778 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!