Comencen les I jornades socioeducatives de Pego, ‘Violència 0 des dels 0 anys’

Unes jornades organitzades pels cinc centres educatius del municipi: Ceip Ambra, Ceip Carolina Sala, Ceip Rosalia Bondia, CCFF Sant Antoni i IES Enric Valor de Pego; l’escola de la Vall de Gallinera, Ceip Joanot Martorell, els ajuntaments de Pego, l’Atzúbia, Vall d’Alcalà, Vall d’Ebo i Vall de Gallinera, la Mancomunitat de Serveis Socials, el Servei Psicopedagògic (SPE) de Dénia i Salut Pública, a més del CEFIRE d’Alacant. Estes jornades caminen cap al canvi de model educatiu perquè «ja no podem fallar més i hem d’agafar alguna cosa que sabem que ja està funcionant bé», manifestava la directora del Servei Psicopedagògic de Dénia, Remei Gómez. El model que es proposa és un model de socialització preventiva basat en el diàleg i en la implicació de tota la societat. Hi ha inscrites més de 400 persones, més d’un centenar d’elles no docents. Les jornades comencen hui i continuaran divendres de vesprada i dissabte de matí.

P1310387Esta vesprada s’inicien les I jornades socioeducatives ‘Violència 0 des dels 0 anys’ que han estat organitzades pels cinc centres educatius del municipi: Ceip Ambra, Ceip Carolina Sala, Ceip Rosalia Bondia, CCFF Sant Antoni i IES Enric Valor de Pego; l’escola de la Vall de Gallinera, Ceip Joanot Martorell, els ajuntaments de Pego, l’Atzúbia, Vall d’Alcalà, Vall d’Ebo i Vall de Gallinera, la Mancomunitat de Serveis Socials, el Servei Psicopedagògic (SPE) de Dénia i Salut Pública, a més del CEFIRE d’Alacant.

L’objectiu principal és començar a caminar, amb la implicació de tota la societat de la Mancomunitat, cap a un canvi de model que siga més efectiu que l’actual. Eixe model rep el nom de model de socialització preventiva. Les seues característiques les descrivia la directora del Servei Psicopedagògic de Dénia, Remei Gómez Rodríguez Es tracta d’un model dialògic, és a dir, «és un model obert, en què tota la gent pot participar», un model on el «diàleg és continu entre totes les persones que estan implicades en l’educació dels xiquets, ja siguen pares, mares, la gent del carrer, les institucions, la policia, la sanitat… tot el món». Apuntava que eixe diàleg continu és el que ha de generar un canvi en el model de socialització que actualment tenim. Assegurava que, este model transformador i detallava que «es basa en uns principis de solidaritat» que «està donant molt bons resultats en totes aquelles comunitats en les que s’ha implantat».

ProgramaPegoJosé Antonio Poves Espí, director i gestor del Centre CEFIRE d’Alacant, detallava que dijous i divendres, amb jornades de vesprada, seran dos dies amb continguts més teòrics, més d’exposició científica sobre el model de socialització preventiva. Dissabte s’exposaran dos experiències que estan aplicant esta metodologia i són dos models d’èxit.

«El problema de la violència no és només de l’escola, és molt gran […] i hi ha una gran inquietud entre el professorat, els serveis d’orientació, les famílies i hi ha també molts esforços i molta gent implicada […] perquè tot el món vol donar-li solució», explicava Remei Gómez. El plantejament que es va proposar ja a Dénia i que continuarà a Pego amb les I Jornades socioeducatives ‘Violència 0 des dels 0 anys’, partix de la base que «ja no podem fallar més, hem d’agafar alguna cosa que sabem que ja està funcionant bé», com és el model de socialització preventiva, que és una actuació d’èxit.

Susana Estruch, orientadora de l’IES Enric Valor, exposava que «quan un xiquet als 3 anys arriba a l’escola, està totalment acompanyat pels pares i per tota la comunitat. Van passant els anys i, quan arriba a la Secundària, és com un lapsus, ahí s’acaba tot, l’acompanyament desapareix». Ho venia a dir per a reivindicar la importància que les actuacions d’èxit es continuen durant totes les etapes educatives. A més, defensava que, «si tota la comunitat s’implica en eixes actuacions d’èxit, simplement en la conscienciació de què això existix, hi haurà un canvi a la llarga», concloïa Estruch.

Hi ha inscrites més de 400 persones, més d’un centenar d’elles no docents. Les jornades comencen hui i continuaran divendres de vesprada i dissabte de matí.

2027 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!