Hospital comarcal per a 2008


El retard acumulat pel bloqueig d’unes administracions i altres ha provocat que l’hospital de la Marina Alta no puga obrir les seues portes en 2007. El director general de Salut de l’empresa adjudicatària, que hui ha iniciat les obres, data la inauguració per a gener del 2008.

Ahir van començar els treballs en la parcel•la de Beniadlà a Dénia tres anys després de què el conseller de Sanitat, Vicente Rambla, ho anunciara. El projecte ha estat bloquejat des de 2005, des del moment en que va ser adjudicat, i no ha deixat d’estar envoltat per la polèmica, que sembla definitivament silenciada.

Des de primera hora del matí es va procedir a la retirada d’arbratge i els tastos geològics i arqueològics previs a la construcció. Durant les pròximes cinc setmanes, es realitzaran els sondejos i s’analitzaran els seus resultats, la qual cosa serà simultània a altres feines com la neteja de la parcel•la, la retirada dels tarongers i arrels o l’excavació del futur aparcament, segons va concretar el Director General de Salut de DKV, Fidel Campoy.

Durant eixe període de cinc setmanes, DKV confia obtenir la llicència d’obres municipal, amb la qual cosa després, «immediatament s’iniciaran els treballs de fonamentació» per a l’hospital. «Des d’eixe moment», va concretar Campoy, seran necessaris els 18 mesos que preveu el projecte per a realitzar les obres de construcció. Amb això, va confiar que l’edificació estiga conclosa «cap a novembre del 2007» i, des de llavors, serà necessari «un mes per a condicionar-ho». És a dir, els plans de DKV, l’empresa que té el 65% de les accions de la UTE adjudicatària, Marina Salut, passen ara mateix per «gener del 2008 per a l’obertura del centre».

El centre comptarà amb una capacitat per a 265 llits, 8 quiròfans, 15 consultes externes i 17 punts d’hemodiàlisi, entre d’altres serveis. Ocuparà una superfície total de 42.000 metres quadrats. Entorn de 700 seran les places d’aparcament de què disposarà el complex sanitari en una extensió de 18.000 metres quadrats.

No obstant, l’últim assumpte que va generar l’enfrontament dialèctic entre l’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana, quina de les dues administracions ha de fer-se càrrec del condicionament dels accessos al futur hospital, està encara pendent de resoldre. Des de l’empresa asseguradora confien en la disposició de les administracions perquè els accessos no siguen un nou obstacle per a la construcció de l’hospital comarcal.

La inversió de DKV per al futur hospital ascendeix a 96 milions d’euros. Segons l’adjudicació efectuada per la Conselleria de Sanitat, l’empresa s’encarregarà en primer lloc de la construcció del centre sanitari. No obstant, després haurà d’escometre també la reconversió de l’actual hospital comarcal de La Pedrera en centre socio-sanitari. També queda sota la seua tutela la remodelació del Centre d’Especialitats de Dénia.

Així mateix, l’empresa adjudicatària es farà càrrec també de la gestió de la sanitat en tota la Marina Alta, tant pel que fa a atenció primària com hospitalària.


478 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!