Hisenda ha donat ordre als seus treballadors de no atendre per telèfon en valencià.

La Plataforma per la Llengua s’ha fet ressó de la denuncia d’un treballador d’Hisenda, en la qual afirma que des de l’Agència Tributària s’ha recordat a la seua plantilla, a través de la Intranet, que no s’ha d’oferir mai l’opció d’atendre en un idioma cooficial als usuaris del servei telefònic.

L’any 2017 la Plataforma va denunciar que s’havia eliminat l’opció del valencià de la línia d’atenció telefònica per a la campanya de la renda. Dos anys més tard la discriminació lingüística va encara més enllà: els treballadors de l’Agència Tributària han rebut ordres de “no oferir mai” l’opció de ser atés en un idioma cooficial.

Així ho ha denunciat un treballador d’Hisenda a la Plataforma per la Llengua, després de rebre a través de la Intranet de l’Agència Tributària un recordatori en què s’ordena a la plantilla que només es considerarà que el contribuent vol ser atés en esta llengua “si insistix en utilitzar esta opció”. Però apunta, textualment, que “no l’oferirem mai perquè al sol·licitar la cita no és possible escollir un idioma cooficial”.

La Plataforma per la Llengua, ha comprovat en vàries telefonades que ni tan sols quan el contribuent vol ser atés en valencià se li garantix l’atenció en esta llengua. Un fet que l’ONG considera discriminatori.

1040 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!