Àgueda Micó: «No hem de perdre els orígens, però tampoc la il·lusió i les ganes de menjar-se el món»

Micó va presentar la seua candidatura a la Secretaria General del BLOC ‘Un país per construir’ dimecres passat a la Casa de Cultura de Pego. L’aspirant aposta per «una candidatura forta i potent» per a portar «el nacionalisme polític a un punt d’hegemonia en el País Valencià». Àgueda Micó és partidària de què el BLOC s’integre en una plataforma de partits per a les properes eleccions generals.
Dimecres passat a la Casa de Cultura es va presentar una de les dos candidatures que opten a liderar el BLOC, la liderada per Àgueda Micó que té com a lema ‘Un país per construir’. Micó definia la seua candidatura com una «llista d’integració amb sensibilitats polítiques diferents i amb persones de distints punts del país» perquè entenia que és «molt important, en el millor moment del valencianisme polític, que hi haja una candidatura forta i potent i que represente, sinó al 100% de la militància del BLOC, a la majoria».
L’objectiu bàsic d’esta candidatura liderada per Àgueda Micó a ocupar la Secretaria General del Bloc és «portar el nacionalisme polític a un d’hegemonia en el País Valencià perquè creiem que Compromís pot ser hegemònic al PV.».
El Congrés Nacional del BLOC està previst que se celebre el 21 i 22 de maig, tot i que hi ha veus que demanen que este es retarde per a després de les Eleccions Generals. La candidata que va visitar Pego aposta, però, per mantenir la data «atès que tot el procés precongresual ja està fet i acabat» i perquè considera que «seria una forma de legitimar a la nova direcció nacional perquè faça les eleccions i negocie també després del resultat electoral». Esta qüestió es decidirà este cap de setmana en el Consell Nacional del BLOC.
Una de les crítiques que vessen des de la candidatura oponent, l’abanderada per Rafa Carbonell, és que en la decisió de pactar amb Podem per a les Eleccions Generals la direcció del BLOC va ser oïts sords a la negativa majoritària de la militància. Sobre la qüestió Àgueda Micó, actualment Secretària d’Organització, va reconèixer que «el tema del pacte amb Podem va ser una decisió complicada» i afegia que «no només el BLOC conforma Compromís i el que es va fer és intentar arribar a un primer lloc de consens en el que anàrem en eixa plataforma àmplia que ara també estem buscant».
En el proper Congrés Nacional del BLOC una de les qüestions que hi ha damunt la taula —i en són conscients Àgueda Micó i Rafa Carbonell— és cap a on vol anar la formació. En eixa cita «s’ha de decidir si es vol anar com BLOC a les eleccions o com a Plataforma», opció esta última que defensa la candidata d’Un país per construir.
Preguntada per la polaritat del perfil d’una candidatura i una altra i el posicionament comarcal bastant marcat per un candidat o l’altra; Àgueda Micó contestava que «no hem de perdre els orígens, però tampoc la il·lusió i les ganes de menjar-se el món». Declarava que la sensació que té és que «la gent que recolza a Rafa Carbonell sembla defensar estar a les trinxeres, que amb el 4,8% del BLOC es vivia millor que ara que tenim l’oportunitat de canviar i transformar este país».
744 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!