Gran èxit de La Clandestina en el Concert de Reis

El concert de La Clandestina que el passat dissabte 7 de gener es va realitzar al Teatre Municipal davant de varis centenars de persones i que va estar retransmès en directe per Ràdio Pego va ser tot un èxit.
La colla de dolçainers i Tabalaters La Clandestina de Pego va posar damunt de l’escenari del teatre municipal tot el seu art, que després de més de 5 anys de singladura es molt, però també van deixar clar que la colla te un gran futur amb el gram numero de membres joves que formen parta de L’Escola de dolçaina i tabal de la clandestina.

Sota el títol “Un dia de festa tradicional”, la colla va realitzar un programa on és reflectia un ampli ventall d’estils propis de la música tradicional valenciana i catalana. Un recull que va anar des de les danses i jotes valencianes, passant per les marxes mores i acabant en la cercavila; on la dolçaina i el tabal són els protagonistes.

En el concert, es va fer entrega a Josep Sendra, el carismàtic Pep L’Agre, del guardó que el converteix en clandestí 2005 per la seua tasca en favor de la música. Un premi que Sendra va rebre molt emocionat ja que desconeixia que havia estat triat pel mateix de forma unànime per tota la colla.

La clandestina, va nàixer el mes de maig de 2000, conta amb 55 membres, tots ells de Pego i de les Valls de la Marina Alta. Les primeres passes les donaren amb el mestre Josep Alemany, component de Dolç Tab Jazz Project.. Al 2002, segueixen ampliant la formació i muntaren l’escola de percussió.
El 2003 es consoliden com a Colla amb Ferran Ferrando com a director artístic.

Actualment, el grup es troba en època de canvis per tal de renovar i seguir enriquint-se del coneixement dels entesos del vent i la percussió. Enguany han pres les regnes de La Clandestina en Paco de Domingo, dolçainer de Carcaixent amb la col•laboració de Pasqual Salort, dolçainer de El Verger. Tots dos es reparteixen la docència dels més de 40 alumnes que conformen a dia d’avui l´Escola de Dolçaines i Percussió La Clandestina.
382 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!