L’avís de prealerta baixa a nivell groc a partir de les dos

Tot indica que la gota freda ha deixat de costat la Marina Alta. A Pego, segons l’alcalde i regidor de la Policia Local, Enrique Moll, la pluja ha sigut escassa aquesta nit.


Tot i així, AEMET manté encara l’avís de prealerta per la possibilitat de pluges i tempestes fortes en la comarca de la Marina Alta per la gota freda, que ha estat batejada amb el nom de Dana. A partir de les dos de la vesprada passarà a ser de nivell groc perquè segons l’Agència Estatal de Meteorologia la probabilitat de que ploga és alta fins a les sis de la vesprada.


Però, fa ja unes hores MeteoPego ha compartit les darreres actualitzacions, que situen l’àrea d’influència del temporal dins la mar. Així, podria ser que Dana no arribara a fer-se notar en la zona de Pego i Les Valls. Pel que sembla, a partir de les sis de la vesprada els núvols aniran desapareixent del cel a Pego i tornarem poc a poc a la calma.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ahir es feia un comunicat en què s’anunciava que les pluges podrien ser puntualment torrencials en la Comunitat per la qual cosa es demanava fer especial atenció a les zones inundables. I es recomanava als municipis que seguiren de prop tots els avisos del Centre de Coordinació d’Emergències amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació. Cosa que està fent-se des l’Ajuntament de Pego, segons l’alcalde, tot i que, com es va comprovar la setmana passada, per la geografia del municipi les precipitacions abundants no hi solen causar problemes massa greus.

Precisament la setmana passada, arran la previsió de l’arribada del temporal d’aigua, la regidoria de Serveis i Manteniment va iniciar les tasques preventives per a evitar inundacions, com ha explicat l’alcalde i regidor d’aquestes àrees.

Com hem dit abans, tot indica que la probabilitat de pluja i de tronades anirà reduint-se conforme arribe la vesprada. L’estabilitat tornarà demà.


De les previsions d’AEMET el que sí que s’ha complit és la baixada de temperatures, que s’ha deixat notar molt avui. Els termòmetres es mouen entre els 26 graus de màxima previstos per a les quatre-cinc de la vesprada, i els 21 de mínima que tindrem a la nit.

Amb la tornada del sol, les temperatures màximes remuntaran demà fins als 30 graus i continuaran pujant durant la resta de la setmana. Les mínimes es mantindran els pròxim dies entre els 21 i els 22 graus.

1359 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!