‘Futurs pensionistes?’ i ‘Llobarros i llises i viceversa’ guanyadores de la XXVI Baixada del Bullent

Premi a la millor disfressa i a la construcció més original, respectivament. Una vintena d’embarcacions optaven enguany a aquestos dos premis. La bona climatologia ha fet que les riberes del riu Bullent estigueren plenes de gom a gom per a no perdre’s l’original Baixà del Bullent.
Dissabte de vesprada el sol era radiant i la temperatura quasi podríem dir que estiuenca, el que ha fet que milers de persones s’aproparen al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva per a ser testimonis del desenvolupament de la XXVI Baixada del Bullent. Una vintena de barques han participat en aquesta nova edició en la que ha destacat el baix nivell d’aigua al riu, que en algunes parts ha fet difícil la circulació, com és el cas de la presa, però en altres, en el pontet, ha ajudat a passar-lo bé.

Poc abans que arribaren les primeres embarcacions al Blau del Galapatar, el jurat, enguany format per Aurora Moratal, Dani Nadal i Mavi Sastre, ja tenia el seu veredicte clar. Els dos premis als que s’optava enguany, amb un import de 300 euros, van estar adjudicats, pel que fa a l’originalitat de la construcció a ‘Llobarros i llises i viceversa’, paròdia d’una programa de televisió que, a la barca s’havia convertit en ‘Telahinco’. El premi a la millor disfressa era adjudicat a ‘Futurs pensionistes?’.

D’aquesta edició el jurat destacava que “ha estat molt divertida, amb moltes barques. A més, la gent s’ha enrollat molt superbé”. D’altra banda, apuntaven a què al pontet que hi ha a mitjan de recorregut “totes les barques han sabut reaccionar molt bé”, el que seria indicatiu de l’experiència dels participants a la Baixà.

De l’embarcació ‘Llobarros i llises i viceversa’ no podem dir molt, però sí de la de ‘Futurs pensionistes?’. El nombrós grup de persones d’aquesta embarcació ja són coneguts per la qualitat dels seus dissenys i és que des què ixen sempre han guanyat alguna cosa per la solidesa de les embarcacions que construeixen i l’enginy en les temàtiques que trien. Són persones vingudes de Pego, Oliva, Carcaixent i Almussafes que formen part del Club d’Espeleologia de Xeresa. Enguany la crítica ha estat per a les futures pensions, representada en forma d’una guarderia infantil plena de bebés per a preguntar-se si ells i elles arribaran a tindre pensions. La idea venia perquè recentment membres del grups han estat pares i mares.
454 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!