Foment iniciarà les obres de la carretera d’Oliva a El Verger pels enllaços a Pego

Les obres preveuen duplicar la calçada i podrien ser adjudicades ja en els propers mesos. La recta de 9 km és un dels punts conflictius de les carreteres espanyoles pels darrers accidents ocorreguts en ella. El Ministeri de Foment preveu traure a concurs en breu les obres de desdoblament de la carretera El Verger-Oliva millorant en primer terme els dos enllaços amb Pego. Les obres podrien licitar-se en els propers mesos ja que, com explicava l’alcalde d’Oliva, Salvador Fuster, el procés d’ocupació de terrenys està ja molt avançat.

Esta recta de nou quilòmetres és sense dubte un dels punts conflictius de les carreteres espanyoles, ja que es poden produir molt perillosos, perquè sol tractar-se de xocs frontals a alta velocitat, durant algun avançament. Esta situació se suposa que acabarà una vegada es duplique la carretera, com ja ha passat en la zona d’Ondara, amb la posada en marxa de la variant a la N-332.

D’altra banda, en la mateixa recta existeix un punt que ressalta per sobre de la resta en conflictivitat i és l’enllaç amb Pego, entrant pels Marells per a tornar de la platja al poble, un punt que sempre ha provocat molts problemes circulatoris i que fa anys ja va ser modificat i continua sense ser la solució ideal al problema. Aquest, doncs, serà el primer punt que començarà a treballar-se. En dit cas es preveu un pas superior que salve així el problema existent, una pas demanat des de anys immemorials.

El projecte va ser adjudicat el passat any per a la seua redacció a l’empresa Iva-Leying SA per 611.655 euros i a més dels citats enllaços contempla també la millora d’accessos a les platges tant d’Oliva com de les Marines de Dénia. El trànsit també trobarà a l’entrada d’Oliva una nova rotonda que ajude a agilitzar-lo i es contempla així mateix connexions amb el polígon industrial de la ciutat veïna.

Esta carretera es connectarà, doncs, amb l’actual ronda de El Verger – Ondara i en el futur amb la circumval•lació sud de la Safor, que arribarà fins a Gandia sense haver de passar Oliva, una reivindicació aquesta, també molt antiga.

Es tracta d’una obra complexa ja que deurà salvar els passos sobre el riu Racons i Vedat i el barranc de Gallinera, aquest últim un punt negre ja que davant les pluges d’alta intensitat sol negar-se.

Les obres, segons les previsions del Govern, ascendeixen a uns 24 milions d’euros i deurien estar finalitzades en l’any 2013. El projecte del govern contempla per a 2009 una partida simbòlica de 295.000 euros que, a totes llums, es veuria ampliada per a atendre a la licitació de les obres.

Esta actuació s’ha d’emmarcar dins de la intenció del Govern de duplicar tot el traçat de la N-332, ja executat en alguns dels seus trams, en obres en altres i en fase de projecte en la resta.
890 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!