Fi del pacte de govern a Pedreguer


Aixa-l´Entesa ha trencat el pacte de govern firmat amb el PSOE. Les causes de la decisió no han transcendit fins al moment, tot i que la crisi estava latent des de feia temps. L’actual situació deixa el PSOE en minoria enfront el Govern.

L’estabilitat del govern de Pedreguer s’ha trencat definitivament. El grup municipal Aixa-L’Entesa ha trencat el pacte de govern firmat amb el PSOE fa un any i mig. Tot i que les causes de la decisió d’Aixa no van transcendir ahir, la crisi de govern era latent des que la regidora independent Empar Palau decidí dimitir a finals del mes de febrer.

Dies més tard, el regidor Josep Antoni Fornés abandonava el càrrec de portaveu del PSOE, la Junta de Govern i el seu lloc de tinent d’alcalde. Però malgrat que els edils independents van al•ludir «motius personals» i «excés de treball» respectivament per a dimitir, l’oposició ja va alertar de les discrepàncies que estaven esquerdant el pacte de govern.

Finalment, Aixa ha decidit, en una reunió mantinguda aquesta mateixa setmana, posar punt i final al pacte després de quedar-se fora de la reestructuració de govern.

No obstant, l’alcalde ha negat durant tots els esdeveniments succeïts, la crisi de govern i va recalcar els «motius personals» de l’exregidora Empar Palau perquè suposadament va dimitir.

El grup municipal Aixa portava diverses setmanes replantejant-se seguir en el govern de Pedreguer i, finalment, han decidit deixar en minoria als socialistes. D’aquesta manera, el PSOE es queda amb cinc regidors dels 13 amb els que compta la corporació. Ara huit regidors romandran en l’oposició.

No obstant, els dos regidors del Col.lectiu Aixa-L’Entesa, Vicent Salvà i Paco Ballester, mantindran les seues àrees si no els són retirades per l’alcalde. Cal recordar que els regidors tenen les àrees de Cultura, Festes, Esports i Hisenda. De moment continuaran treballant en aquestes competències si des del PSOE no es decideix ara el contrari.


La nova situació posa les coses difícils als socialistes, sobretot per a aprovar projectes crucials durant aquest mandat. Ja va ocórrer abans que se segellara el pacte amb Aixa. El PSOE no va poder aprovar els pressupostos presentats el 2004 o el projecte per a construir un auditori en la casa de cultura, ja que estava en minoria enfront dels regidors de l’oposició.

Els primers dies d’agost del 2004 se segellava el pacte de govern ara dinamitat. Pocs dies després, els dos grups presentaven un projecte en comú. Entre els acords més importants estava la redacció i aprovació definitiva, abans de 2007, del futur Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Va ser una clara aposta del grup municipal Aixa que no ha vist complida. A través de l’Agenda 21 Local s’han elaborat els criteris a seguir per a la redacció del concert previ, que donarà pas al PGOU. No obstant, els terminis s’han dilatat en el temps.

També es va acordar aprovar una moratòria urbanística per a no permetre cap actuació ni programa urbanístic fins que no s’aprove en nou Pla General, igual que la desclassificació de la Solana II per a protegir la muntanya. La preservació de la Solana ja s’ha iniciat amb la desestimació d’un pla urbanístic que preveia unes 575 cases.296 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!