Esther López: «Volem transformar el País Valencià, fer fora a esta màfia i retornar l’autoestima al PV com a poble, que el vertebrem i que els drets socials estiguen garantits»

És el que afirmava ahir en l’acte de campanya autonòmica la cap de llista a les Corts Valencianes per Alacant per Acord Ciutadà, la coalició d’EUPV – ERPV – Els Verds. En matèria sanitària López assegura que Acord Ciutadà revertirà totes les concessions privades dels Hospitals comarcals. En educació eliminaran l’escola concertada i crearan una Llei de funció social de l’habitatge.
Ahir de vesprada, a la seu d’Acord Ciutadà, la coalició d’EUPV i ERPV, va tenir lloc un acte de campanya, en este cas d’àmbit autonòmic amb la presència d’Esther López cap de llista a les Corts Valencianes per Alacant de la candidatura i una altra candidata autonòmica per Alacant, Reis Juan. L’encarregat d’obrir este acte era el candidat a l’alcaldia de Pego per Acord Ciutadà, Saül Ortolà.
Hui podíem llegir a una entradeta d’El Mundo que «el listón electoral apoyado en su día por el PSOE puede cerrar el paso a Esquerra Unida y a una posible alianza. Sería la primera vez que el mínimo de votos exigido decide el color del gobierno». Esta qüestió que és recolzada per les darreres enquestes que s’han publicat sobre la intenció de vot a les Corts Valencianes va estar bastant present ahir en l’acte d’Acord Ciutadà. Sobre el tema, el candidat a l’alcaldia de Pego per la coalició, Saül Ortolà, va declarar que «totes les enquestes coincidixen en què esta coalició va a ser determinant, que els diputats que traga esta coalició seran els que li falten al PP per a traure la majoria absoluta amb Ciudadanos», és per això que proclamava que «és temps d’esquerres, és el temps de sumar i de fer costat a esta candidatura de l’esquerra valenciana».
Confessava Ortolà que «esta legislatura s’ha sentit representat per Esther, per Lluís Torró, per Ignació, per Marga i Marina Albiol i Víctor. M’he sentit representat a les Cortes Valencianes que tantes voltes hem sentit llunyanes».
Reis Juan, extreballadora de Ràdio Nou, tanca la llista d’Acord Ciutadà a les Corts per la província d’Alacant. Ho fa com a independent. Expressava que «és un poc cadascuna de les persones que passa per la vorera que està farta del PP i que està farta de vore com li han robat els diners dels seus impostos». Deixava patent Reis Juan que uns mitjans de comunicació valencians són necessaris i posava com a exemple una anècdota protagonitzada per sa mare. Té més de 80 anys i, abans que Ignacio Blanco, candidat d’Acord Ciutadà a les Corts, isquera en un canal estatal de televisió sa mare li va comentar que no sabia si votar Pedro Sánchez. Li explica a sa mare que a Pedro Sánchez no el pot votar, que es tracta d’unes eleccions autonòmiques i no estatals. Que al que sí que pot votar és a «Ignacio Blanco que està eixint a la televisió estatal perquè ha fet trontollar a tot un govern, al partit del govern».
La cap de llista per Alacant a les Corts Valencianes per Acord Ciutadà, Esther López, amb una energia desbordant, va defensar «la generositat per davant de la transcendència de les sigles […] però hem pensat que feia falta fer un front contra un règim del PP i del PP bis que és Ciudadanos». Així mateix, incidia en el fet que «la importància del treball que hem fet en estos 4 anys ha sigut ser la veu dels que no tenien veu». Resumia que «la crònica d’estos 4 anys ha sigut la de defensar els drets socials al carrer, a les institucions i de posar-nos el tratge de detectiu per a fiscalitzar tot el robatori al que hem estat sotmesos 20 anys».
Definia Esther López que volia dir «ser d’esquerres». Comença amb el fet que Acord Ciutadà va a posar «els interessos de la classe treballadora per damunt d’absolutament tot» i explicava el que això volia dir: «si li he dir a la concessionària què té la concessió de la salut a la Marina Alta que tinga por a l’esquerra, que en tinga por perquè [dilluns] vam signar un compromís per a intentar […] acabar amb el contracte de concessió de la privatització sanitària de Marina Salut i això vol dir que no anem a permetre cap privatització sanitària». Sobre l’educació defensava la pública defensava que no renovaran els concerts amb les escoles privades. Esther López exposava, com a una de les «coses més importants del programa és la Llei de funció de l’habitatge que parla de no agenollar-se al costat de les entitats financeres i dels bancs. Parla d’expropiar l’ús de l’habitatge a estes entitats financeres que han desnonat i que volen especular amb elles».
640 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!