Este cap de setmana Pego celebra les II Jornades Culturals Atzaïla, ‘Assumiràs la veu d’un poble’

Divendres, dissabte i diumenge s’han programat activitats diverses al voltant de la literatura, la poesia i el dret a somniar. Estes es desenvoluparan a la Casa de Cultura i al teatre municipal. Les Jornades Culturals Atzaïla pretenen «assentar una data fixa per a la seua celebració» amb la finalitat última de «convertir-se en un referent per a l’agenda cultural de Pego, de la Marina Alta i de la Safor».

En 2016, divendres 21 d’octubre, va tenir lloc la primera de les activitats de les I Jornades Culturals d’Atzaïla. En aquell moment l’organització va explicar que es tractava d’una «iniciativa amb voluntat de continuïtat». Unes Jornades que pretenien «assentar una data fixa per a la seua celebració» amb la finalitat última de «convertir-se en un referent per a l’agenda cultural de Pego, de la Marina Alta i de la Safor».

Un any després, este cap de setmana està programat el gruix de les activitats de les II Jornades Culturals d’Atzaïla que han adoptat el nom de ‘Assumiràs la veu d’un poble’, un dels versos més famosos del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés que serà protagonista diumenge amb la V Festa Estellés. Cada espectacle, com també la frase que il·lustra l’esperit de les jornades, «està triat a consciència, perquè estos no siguen espectacles a l’ús», es ressalta des de l’organització. I tot perquè, entre els objectius plantejats està el fet de «trencar desficis, històries que tenim a Pego i que provoquen que les forces es dispersen i en comptes de sumar, dividixesquen […] i que el poble siga el protagonista».

Presentació Oh! a PegoAixí, hui divendres 20 d’octubre, a les 8 de la vesprada i la Casa de Cultura, es presenta el llibre pòstum de Joan Maria Monjo Oh! Dietaris Inèdits. Joan Monjo va ser narrador, prosista, novel·lista, agitador cultural i professor dinstitut. Malgrat escriure novel·les com Ducat d’ombres (Premi Andròmina, 1982) i Esborreu-me el record! (1988), el seu ideari poètic influït per la relació romàntica entre Natura i Poesia, el duu a cultivar sobretot peces literàries curtes, la majoria provinents de dietaris no publicats de forma aglutinada, i que han anat eixint a la llum de manera desordenada, tant en llibres de relats (Oh!, 1980, premi Joanot Martorell; Les quatre estacions [amb Ignasi Mora i Josep Piera], 1986, Premio de la Crítica; 77 mirades a un mateix paisatge, 2005), com a revistes i a suplements o seccions culturals de publicacions periòdiques. En 2017 s’ha publicat una recopilació d’estos escrits en el llibre que esta vesprada es presenta dins el marc de les II Jornades Culturals d’Atzaïla, ‘Assumiràs la veu d’un poble’, Oh! Dietaris inèdits. Hi participaran en esta presentació la regidora de Cultura, Laura Castellà, l’escriptora pegolina Elvira Cambrils i l’escriptor Rafa Gomar.

22195554_1818033965003433_5468301141071465729_nDissabte 21 d’octubre, les II Jornades Culturals d’Atzaïla es traslladen al teatre municipal per a posar en escena ‘L’home del capell de palla’, un espectacle de música, paraula i arena que reivindica el dret a somniar… i més coses. Segons la definició d’en Salvador Bolufer, un dels organitzadors de les jornades, es tracta d’una «de les meravelles escèniques més insòlites dels últims temps». Una representació per a tots els públics amb Amadeu Vives (animació amb arena), Cristina Martí i Xavi Richart (dolçaines), Àlex Velázquez (piano) i Maria Josep Escrivà (text i narració en escena). A les 8 de la vesprada al teatre municipal. Donatiu: 8 euros per al públic en general, 5 per a socis d’Atzaïla i menors de 14 anys. Es pot trobar a la Casa de Cultura.

22309015_1820497078090455_8913887566078380991_nDiumenge 22 d’octubre, arriba el moment de donar-li veu a l’autor del títol de les II Jornades Culturals Atzaïla, Vicent Andrés Estellés amb la celebració de la V Festa Estellés. La lectura popular de poemes serà a les 11 del matí al pati de la Casa de Cultura amb intervencions artístiques de l’alumnat de totes les escoles i de l’Institut Enric Valor de Pego. No obstant això, si t’abellix recitar encara pot comunicar-ho al correu atzailapego@gmail.com indicant el nom i títol del poema a recitar. La V Festa Estellés estarà amenitzada per les col·laboracions musicals de Ferran Ferrando, Clàudia Ortolà i les xiquetes Helena Vidal (violí) i Joana Ferrando (piano).

2045 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!