Este cap de setmana, ‘apega’t a Pego’

Avui s’ha presentat a Pego la VII Fira de Comerç que es durà a terme el 30 i 31 d’octubre al Mercat Municipal i la seua plaça. La novetat més destacada d’enguany, la concentració d’exposició i activitats a la Plaça del Mercat. La inauguració de la Fira està prevista a les 12 del migdia del dissabte, 30. L’horari d’obertura serà de 10 del matí a 10 de la nit.
Amb el lema ‘Apega’t a Pego’ es presenta la VII Fira de Comerç de Pego, una nova edició que demostra les ganes de l’Ajuntament de Pego i del Comerç Local de continuar lluitant per la dinamització i activació del municipi traient al carrer allò que hi ha tan aprop de casa, però que de vegades costa d’apreciar per això mateix, perquè està massa a la vora.

Aquest matí, el saló de plenari de l’Ajuntament de Pego, ha acollit la presentació d’aquesta setena edició de la Fira de Comerç de Pego, una fira que tindrà lloc el darrer cap de setmana d’octubre, dissabte 30 i diumenge 31. La Fira de Comerç estarà ubicada a la Plaça del Mercat, detallava Pepa Sendra, Regidora de Creama i Comerç de l’Ajuntament de Pego, que “en el que és el recinte intern del que és el Mercat Municipal, estaran ubicats els estands de cadascun dels comerços que participen. Les associacions que participen i les activitats que es desenvolupen durant el cap de setmana estaran ubicades en els passadissos i en la Replaceta, dalt i baix”.

La VII Fira de Comerç de Pego està organitzada i finançada per la Regidoria de Comerç. També compta amb subvencions de la Conselleria de Comerç i la Diputació Provincial d’Alacant. La inauguració està prevista que siga a les 12 del migdia de dissabte. Pepa Sendra també informava que la vintena d’establiments que exposen els seus productes i serveis l’horari de la fira serà “des de les 10 del matí fins a les 22 hores, a banda que puga haver alguna variació depenent de l’afluència de gent amb la possibilitat de tancar després o abans de l’horari establit”.

Explicava la regidora de Comerç que en aquesta VII Fira de Comerç s’ha intentat aprendre de les edicions anteriors per tal de millorar l’esdeveniment i és per això que enguany s’evitarà “la dispersió de les actuacions”. En aquesta edició el que “s’ha fet és concentrar-les totes a la Plaça del Mercat”. D’altra banda, Pepa Sendra agraïa la participació de les distintes associacions del poble, una dotzena en aquesta nova edició de la Fira de Comerç, per “l’haver-se involucrat enguany com ho han fet”, “d’una manera desinteressada, fent tallers, activitats com puga ser el bingo que organitza la Junta Local de Falles, el taller de teatre, el taller de pintura i restauració, ambdós de l’EPA; les Dansaires d’Uxola, La Clandestina, la Junta Central de Moros i Cristians o la Muixeranga, entre d’altres per a recolzar la Fira.”

La presidenta de l’Associació de Comerciants de Pego, Victòria Pastor, comentava, sobre aquesta nova edició de la Fira de Comerç, que “ja fa 7 anys que estem lluitant en companyia de l’Ajuntament […] per a què el comerç del poble de Pego seguisca funcionant, i es done a conèixer”. D’altra banda, valorava positivament el fet que enguany es concentren “totes les activitats, tant l’exposició dels comerços com les activitats diverses que es puguen fer, al mateix lloc, perquè permetrà a una part de la gent estar en les activitats i a l’altra en l’interior del mercat, que és on estan els estands dels comerciants”. Així mateix, la presidenta de l’Associació de Comerciants reconeixia la feina feta per l’ADL de Creama Pego, Alicia Carbonell i la mateixa regidora de Comerç, Pepa Sendra “per a què enguany tinguem activitats, ens trobem arropats per totes estes activitats i que les associacions hagen volgut participar i hagen entès el concepte de col•laboració amb el comerç de Pego”. També agraïa, Victòria Pastor, l’esforç dels comerços que han decidit participar a la fira “perquè suposa un gran esforç”.

L’ADL de Creama Pego, Alicia Carbonell, recordava els inicis de la Fira de Comerç de Pego, per allà el 2004, per a afirmar que “durant estos anys hem après dels errors que hem fet any rere any i considere que enguany ha de ser un cap de setmana de festa”. Durant el 30 i 31 d’octubre, diversos sectors comercials del poble de Pego es podran veure representats a la VII Fira de Comerç, “textil, llar, moble, immobiliàries, electrodomèstics, gastronomia que tenim a Pego; tenim uns estands molt variats”, assegurava Carbonell que a més incidia en les activitats que aniran succeint-se durant el cap de setmana; “fins les 8, les 9 de la nit”. Alicia Carbonell convidava “a tot el món a que vinga, a que participe d’unes activitats en les que pot participar tot tipus de gent, tan grans com xiquets”.

‘Apega’t a Pego’ és el lema que enguany defineix la setena edició de la Fira de Comerç de Pego, un lema que ressalta una de les qualitats del poble de Pego, el fet que “la gent que ha vingut, sempre ha estat ben acollida i, que esperem que sempre seguisca sent de la mateixa manera”, manifestava la regidora de Comerç.

Durant el cap de setmana del 30 i 31 d’octubre, a la Fira de Comerç, els establiments participants “no perden de punt de vista el que és una fira, és a dir, ensenyar el producte que tens o les novetats que tu pugues tindre al llarg de l’any, però això no vol dir que alguns productes o comerços determinats que puguen fer venta directa allí”, explicava la presidenta de l’Associació de Comerciants.

En aquesta setena Fira de Comerç de Pego, es nota la crisi? La regidora de Comerç era clara, “la crisi es nota i dir que no és equivocar-nos tot el món, el que passa és que també la crisi fa es menegen més les persones”. Anunciava Pepa Sendra que “des de l’Ajuntament hem absorbit quasi tot el cost de la Fira”.

Victòria Pastor, presidenta de l’Associació de Comerciants, confirmava que “per part de l’Ajuntament hi hagut un gran esforç perquè els costos per a eixir a la Fira siguen mínims i un clar exemple és que el cost de l’estand no ha superat el de l’any passat”. Afegia que “la crisi aguditza l’ingeni i hi ha nous comerços que ixen enguany i també és positiu que hi haja rotació de comerços perquè ens coneguen a tots”. Reconeixia Pastor que eixir a la Fira “és un esforç, econòmic i de temps, perquè no només és pagar el que costa l’estand, perquè eixir a una fira sempre significa invertir més en el teu negoci, però la gent que ix ací considera que la inversió que fa és bona per al seu negoci i que el pot potenciar”. Concloïa Victòria Pastor afirmant que “en temps de crisi, que la gent veja que estem ahí i que seguisquen pensant, ells en nosaltres i, nosaltres en ells”.

Acabava la presidenta de l’Associació de Comerciants convidant al poble de Pego a acudir aquest dissabte i diumenge a la Fira de Comerç.

1424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!