Esta vesprada es reunix la Junta Rectora del Parc Natural de La Marjal de Pego-Oliva

L’última reunió de la Junta Rectora va tenir lloc el 6 d’abril de 2016. Esta cita servirà per a presentar a la resta de membres, el nou director-conservador del Parc Natural, Joseba Rodríguez. En l’ordre del dia de la Junta Rectora de hui, que se celebrarà a l’Ajuntament de Pego, la presentació d’un pla de funcionament i activitats, d’un informe amb l’estratègia a seguir per gestionar la flora aquàtica exòtica (és a dir, el que comunament anomenem plantes invasores) i també l’obertura d’un debat sobre l’ús públic en el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva.

Ha arribat el dia en què es reunix, després de més d’un any sense fer-ho, la Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. La reunió és esta vesprada a l’Ajuntament de Pego. En l’anterior convocatòria es van presentar el director general de Medi Ambient i d’Avaluació Ambiental, Antonio Marzo Pastor i el nou president de la JR del parc Salvador Martínez Tarín, nomenat al gener de 2016. En esta ocasió, es presentarà a la resta de membres de la JR el nou director-conservador, Joseba Rodríguez, qui va signar la presa de possessió del seu càrrec el passat 22 de febrer de 2017.

Esta vesprada en l’ordre del dia de la Junta Rectora s’inclou la presentació d’un pla de funcionament i activitats per a esta temporada, d’un informe amb l’estratègia a seguir per a gestionar la flora aquàtica exòtica (és a dir, el que comunament anomenem plantes invasores) i també l’obertura d’un debat sobre l’ús públic en el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en la seu visita a la Font Roja d’Alcoi per celebrar el seus 30 anys de Parc Natural, el passat dijous 18 de maig, va situar la xarxa de parcs naturals com a eix de la nova estratègia de conservació de la Generalitat. Després d’haver-se completat la designació de director/a conservador/a de tots els parcs naturals de la Comunitat Valenciana, va assenyalar que les noves línies estratègiques de la política d’espais naturals protegits implica “ser més actius en la protecció, conservació i preservació d’estos espais singulars, i fer més visibles dels nostres valors naturals, encara poc coneguts per la ciutadania”. Un treball que s’intensificarà en esta nova etapa, amb una major participació a través de les juntes rectores i amb una gestió més professionalitzada dels parcs amb els nous directors i directores conservadors.

1422 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!