Esquerra Unida considera escandalós que les queixes presentades a Marina Salut dupliquen les presentades als departaments de La Safor i la Marina Baixa

El coordinador d’EUPV, Òscar V. Ramírez ha advertit que “mentre La Safor i la Marina Baixa tenen des de 2005, 5.971 i 4.990 [queixes], a la Marina Alta hi ha 5.734 des de l’any 2009”.
El passat 29 de gener de 2014, la diputada a les Corts d’Esquerra Unida, Marina Albiol registrava una pregunta dirigida al conseller de Sanitat, Manuel Llombart, interessant-se per “quantes queixes administratives es van realitzar durant l’any 2012 en el departament de Marina Salut? I durant l’any 2013? A data de resposta, quina és la xifra total registrada des què el departament va iniciar l’activitat?”, al que contestava Llombart el passat 15 d’abril amb el llistat de totes les queixes rebudes als hospitals valencians, públics i de gestió privada.Font: EU a partir de la resposta parlamentària del Conseller de Sanitat.


Davant les dades de la comarca de la Marina Alta i, comparant les mateixes amb les de les comarques veïnes, la Safor i la Marina Baixa, el coordinador d’EUPV, Òscar V. Ramírez, manifestava, en nota de premsa, que li sembla un “escàndol que els departaments de la Safor i la Marina Baixa, que són de gestió pública, tinguen la meitat de queixes que el departament de Dénia que és de gestió privada, tenint quasi que la mateixa població”.

Ramírez ha advertit que mentre “La Safor i la Marina Baixa tenen des de l’any 2005, any d’implantació del sistema PIGAP, 5.971 i 4.990 queixes, respectivament, a la Marina Alta hi ha 5.734 des de l’any 2009”. A més, ha assenyalat que “als anys 2011, 2012 i 2013 a la Marina Alta sempre hi ha més queixes, fins i tot, l’any 2012 es dóna la circumstància que la suma dels altres dos departaments quasi iguala el de Dénia; ja que Dénia registra 948 queixes i els hospitals de Gandia i la Marina Baixa, junts, 1.030”.

Açò duu al coordinador d’EUPV ha declarar que “poques xifres són més aclaridores, que aquestes, de la gestió dolenta de Marina Salud al departament de salut”. Reclama Ramírez que “cal que la ciutadania comprenga la mancança de qualitat que suposa la privatització de la sanitat”.

Ramírez considera els passos a seguir són, “primer desprivatitzar el departament, i després, derogar la llei 15/1997 del PPSOE i els nacionalistes de dreta, ja que si no, la salut de la gent perd, i està en el poder de la gent canviar aquest sistema pervers, privatitzador de la sanitat”.
573 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!