Esquerra-Pego presenta 5 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat

Ho ha fet a tracés del seu grup parlamentari al Congrés dels diputats. Les esmenes sol•liciten inversions per al poble de Pego valorades en més de 19 milions d’euros, destinats a “incentivar els sectors productius de Pego i millorar la qualitat de vida dels pegolins.”
Molts dels partits polítics locals, d’una o d’altra manera, ja han iniciat la carrera electoral caps als comicis municipals de maig de 2011. En aquest cas, la notícia ens arriba des d’Esquerra-Pego que ha fet arribar al seu grup parlamentari al Congrés dels diputats, Esquerra Republicana de Catalunya, cinc esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat, ja que recordem que aquestos es troben en la seua fase d’exposició i per tant, poden ser esmenats parcialment.

Més concretament, en aquestes cinc esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat, Esquerra-Pego sol•licita inversions al poble de Pego, “per valor de 19.550.000 € per a incentivar els sectors productius de Pego, i millorar la qualitat de vida dels pegolins.” Aquestes esmenes s’inclouran en les negociacions dels pressupostos generals de l’estat per al 2011.

La primera esmena contempla la partida pressupostària més important, en tant que “s’ha dedicat a demanar la construcció d’una nova residència d’ancians amb centre de dia”, ja que la que existeix en l’actualitat, segons Esquerra-Pego “ha quedat obsoleta i antiquada”. De fet, des d’Esquerra-Pego creuen “que els nostres majors mereixen estar cuidats en unes millors infrastructures, perquè la residència actual no dóna per a més”, en paraules de l’alcaldable per Pego per Esquerra Republicana, Saül Ortolà.

En segon lloc, s’han dedicat tres esmenes a la projecció turística de Pego, “demanant la neteja i rehabilitació del castell d’Ambra, amb l’eliminació de les construccions del segle XX i la reconstrucció de la torre rodona, la neteja de sendes de muntanya i la creació d’una via verda amb un centre de recepció a la Marjal”. Ortolà declarava que “a Pego hem de presumir de Parc natural, de paisatge i d’història, i creant rutes per les muntanyes, la marjal, i tenint un mirador com el Castell d’Ambra, podem ser un punt de referència per al turisme internacional”. A més, ha afegit Ortolà que “mentre que uns pretenen destrossar el nostre patrimoni natural, nosaltres apostem per cuidar-lo, per a que tots ens beneficiem d’ell”.

Per últim, s’ha demanat una partida pressupostària “per a que es faça una rotonda a la N-332”, més concretament “a l’encreuament amb la carretera del Mar (CV-678)”, ja que a Esquerra-Pego “aquesta és l’eixida al mar de Pego, i és un punt negre per als pegolins”.

D’altra banda, Saül Ortolà, en aquesta ocasió com a president d’Esquerra-Marina Alta, ha manifestat que ”a nivell comarcal, hem demanat una vintena d’inversions, com l’alliberament de l’AP7, la construcció del tren Gandia-Oliva-Pego-Dénia, la variant de la N-332 a Benissa i a Gata, la reforestació de la penya foradà a la Vall de Gallinera, o la creació d’una via verda a la Vall de Laguar”.


767 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!