Esquerra-Pego es presentarà sola a les pròximes eleccions

Això és el que afirma el seu president en un comunicat de premsa remès avui i que contesta la proposta del Bloc d’inserir-los en la seua llista com a independents. De fet, els republicans qualifiquen el comunicat del Bloc “com una mostra de prepotència intolerable i un insult als militants del partit”.
Després d’una setmana justa de reflexió,Esquerra-Pego ha decidit contestar avui al comunicat que el Bloc feia públic a finals de la setmana passada. En aquell comunicat la secretària local de la formació nacionalista, Conxa del Ruste, explicava que després de mesos de reunions, des de l’assemblea del Bloc s’estava “en disposició de sumar amb tots els que comparteixen amb nosaltres molts objectius i projectes, per a conformar opcions de govern eficients al nostre poble i ens agradaria poder aprofundir en la tasca que hem començat”. En eixe comunicat el Bloc, a través de la seua secretària local, també puntualitzava que “si Esquerra opta per fer una llista respectarem la decisió però que assumisquen la responsabilitat; des del Bloc creguem sincerament que la millor opció és la d’integrar-se en la llista nostra com a independents”.

El contingut d’aquesta proposta del Bloc, Esquerra-Pego l’ha valorat “com una mostra de prepotència intolerable, i un insult als militants del partit”. Així, per part dels republicans, “es considera que la proposta és inacceptable”. De fet, el president d’Esquerra Pego, Joan Sendra no nega que “a les reunions hem coincidit en alguns temes amb membres del Bloc, però –puntualitza- la proposta final era una mostra de prepotència intolerable”. Sendra va més enllà i assegura, en el comunicat fet públic avui, que “nosaltres vàrem veure molt clar que no buscaven un acord, d’igual a igual, sinó el sotmetiment de la militància d’Esquerra al Bloc”.

Per defensar la seua postura el president d’Esquerra-Pego recorda que “hem organitzat un partit, perquè no ens veiem representats per cap dels 4 amb representació a l’Ajuntament”, una afirmació que el duu a la asseveració que “Esquerra Republicana es presenta a les pròximes eleccions, i que no necessitem lliçons de cap il•luminat/da per a marcar-nos el camí”.

Al respecte de les declaracions del Bloc, la formació republicana les ha interpretades amb un “to amenaçador emprat”, referint-se, en concret, a la frase ja reproduïda prèviament de “si Esquerra opta per fer una llista respectarem la decisió però que assumisquen la responsabilitat”. Segons el dirigent republicà, “és una amenaça que no anem a acceptar, ací els que s’atendran a les conseqüències d’haver assumit el programa de govern de la dreta és el Bloc a les urnes”. En aquest mateix terme, Joan Sendra ha afegit, acusant els nacionalistes que “nosaltres no ens venem per càrrecs de confiança, nosaltres estem en política per a canviar el model de destrucció del territori al que ha contribuït el Bloc des del Tripartit, per un sistema de comerç de proximitat, de turisme de qualitat, i d’agricultura sostenible”.

En aquest comunicat de premsa, els republicans fan una crida a la societat civil, “per a intentar consensuar postures obrint les portes a tota aquella persona d’esquerres, per a que se sume al projecte; per a construir entre tots una opció política a Pego d’esquerres, que no li fa la feina bruta a la dreta”. Eixa formació, assegura Joan Sendra “és Esquerra-Pego”. Conclou Sendra el seu comunicat amb la dita de “més val anar assoles que mal acompanyat”.

650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!