Adjudicades les obres de la zona multiesportiva de la Trilladora i l’aparcament públic soterrani de la Plaça de l’Antic Regne de València

L’adjudicació, encara en fase provisional, ha estat per a COESMI i BM3, respectivament. Aquests dos projectes són els de major envergadura dels cinc inclosos en el Pla Confiança del municipi de Pego. El seu cost és de 527.000 euros i de més d’1.100.000 euros, respectivament. En aquestes dos obres l’adjudicació l’ha duta a terme l’Ajuntament, una transferència que va ordenar el Consell. El que més ha puntuat en la valoració de les empreses, el consistori pegolí, és que aquestes tingueren en compte la major inserció laboral possible durant l’execució del projecte.
El 23 d’abril de 2009, el plenari de l’Ajuntament de Pego en sessió extraordinària, aprovava 5 projectes per a desenvolupar dins el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana. Entre aquestos cinc projectes es trobava la construcció d’un recinte poliesportiu d’usos múltiples i la construcció d’un aparcament públic soterrani a la Plaça de l’Antic Regne de València. El passat 23 i 30 de setembre s’aprovava, d’una banda la licitació del recinte poliesportiu de la Trilladora i per l’altra, el projecte i l’expedient de contractació de la construcció de l’aparcament públic de la Plaça de l’Antic Regne de València, respectivament.

Aquestos dos projectes, dels cinc inclosos en el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en els Municipis de la Comunitat Valenciana, més conegut com a Pla Confiança, són els de major muntant econòmic. Així, el recinte esportiu per a usos múltiples de la Trilladora, es va pressupostar en 527.763 euros. L’aparcament públic soterrani de la Plaça de l’Antic Regne es va pressupostar en 1.034.887 euros, al que s’ha d’afegir 117.536’97 euros, que és el cost de la redacció del projecte. Aquest, ha estat redactat per l’arquitecte pegolí Salvador Sastre Casabó, amb els informes previs de l’arquitecte municipal.

Els dos projectes han estat adjudicats en el transcurs d’aquesta setmana. De moment és una adjudicació provisional, a l’espera que les dues empreses que han aconseguit la concessió, Coesmi i BM3, respectivament, aporten tota la documentació necessària per a corroborar l’oferta presentada per a la futura execució dels projectes.

Aquestos dos projectes els ha adjudicat directament l’Ajuntament de Pego per ordre del Consell que traspassava les competències en obres de certa quantia als consistoris. Les tres obres restants, les adjudicarà directament la Conselleria pertinent. També informava l’alcalde de Pego, l’independent Carmelo Ortolà que l’Ajuntament ha estat l’encarregat d’avançar els diners per a la compra dels terrenys on s’ubicarà el futur ecoparc, una altra de les modificacions que introduïa el Consell en el Pla Confiança. Eixos diners que ha avançat l’Ajuntament, suposadament, els hi haurà de reembolsar el Consell. Després d’aquesta informació s’entén que l’Ajuntament de Pego ja ha efectuat la compra dels terrenys per al futur ecoparc.

Per tant, l’Ajuntament de Pego ha adjudicat les obres del recinte poliesportiu d’usos múltiples que amplia la Trilladora, de les tretze empreses que es van presentar al concurs, al grup COESMI, un important grup empresarial amb anys d’experiència en la construcció i promoció de qualsevol tipus de productes immobiliaris de la comarca de La Safor, lloc on va donar els seus primers passos i des d’on han obert nous camins cap a diferents punts de la Comunitat Valenciana. Duen a terme un sistema integrat de gestió en construcció, edificació, rehabilitació i venda immobiliària.

L’Adjudicació de l’aparcament públic soterrani de la Plaça de l’Antic Regne de València ha recaigut en l’empresa BM3 és una empresa amb una implantació sòlida a Espanya, amb delegació al País Valencià, centrada fonamentalment en obra civil i edificació, treballant tant per al sector públic com per al privat.

Apuntava l’alcalde de la localitat que les característiques de les obres projectades han fet impossible la participació en els concursos d’alguna empresa de Pego. Per a minimitzar aquest aspecte negatiu del Pla Confiança, el que ha fet l’Ajuntament de Pego ha estat “donar-li la màxima importància a què s’emportara la màxima puntuació aquella empresa que més gent contractara de l’atur”, amb l’objectiu, explicava Carmelo Ortolà, que “estos diners que s’inverteixen per part de la Generalitat Valenciana, puguen deixar dins del poble un poc de rendabilitat per als pegolins”.

Si es confirmen les adjudicacions, les obres podrien començar a finals d’any, pel que fa al recinte poliesportiu de la Trilladora i a principis del que ve pel que fa a les obres de l’aparcament públic soterrani.

665 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!