Es presenta a Pego ‘La Bruixa de Diània’ d’Anaïs Siscar

Aquesta mateixa vesprada, a les 7’30, a la Casa de Cultura la jove promesa literària pegolina, Anaïs Siscar Carrió explicarà les claus de la seu òpera prima. Tomàs Llopis serà l’encarregat de presentar l’acte i a la mateixa autora i obra. L’editorial Bullent va saber veure la fusta d’aquesta àgil novel•la juvenil envoltada de misteri i intriga, finalista del 28é Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil. Aquesta vesprada Pego coneixerà la nova promesa literària que ha tret a la llum l’Editorial Bullent. Anaïs Siscar Carrió és una jove pegolina de 20 anys que actualment es troba estudiant tercer de Periodisme a la Universitat de València ha estat qualificada per Bullent com a “una nova promesa literària”. Així que ara ja sabem que Anaïs Siscar és una jove que a més de fer teatre, escriu. I es presenta a la societat com a escriptora amb la novel•la finalista del 28é Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil, ‘La Bruixa de Diània’, publicada en la col•lecció Esplai de l’Editorial Bullent. L’editorial assegura que l’autora “ha construït un excitant relat que apropa el lector al fenomen dels maquis tot envoltant-lo de misteri i intriga.”

‘La Bruixa de Diània’ va nàixer durant un estiu com a un relat escrit per a la pròpia autora, va ser la casualitat la que va dur a Anaïs Siscar a concursar en el Premi Enric Valor. Va ser eixa casualitat, explicava la mateixa Anaïs, la que al cap d’un temps va fer que la telefonara l’editora de Bullent per dir-li que “li havia agradat –la novel•la- i si m’importava que la publicaren” Siscar no ho va dubtar i va afirmar que “no m’importava que me’l publicaren”. La jove pegolina confessava que escriure “és una cosa que m’agrada fer i veure que altres persones aprecien el que fas, doncs sempre és un recolzament”.

En la contraportada de ‘La Bruixa de Diània’ llegim: “Margalida viu junt amb sa mare i la seua àvia a Diània, un xicotet poble de pescadors a la vora de la Mediterrània. Al poble gairebé ningú no s’atreveix a endinsar-se en les seues vides. Quan el pare de Margalida desapareix, al poble es dóna per segur que ha mort: alguns diuen que ha embogit, altres que ha mort a la guerra, d’altres que enverinat per la seua pròpia muller… Però les coses gairebé mai són el que semblen.” La pròpia Anaïs explicava sobre l’obra que aquesta “gira, sobretot, encara que no es veja massa explícitament, sobre els prejudicis que té la societat cap a allò diferent.” I per a fer-ho l’escriptora localitza la novel•la en la postguerra perquè li va semblar “simbòlica per a desenvolupar eixa idea”.

Per a reforçar la idea de com la societat estava regida pel prejudicis Anaïs Siscar titula la seua obra ‘La Bruixa de Diània’ perquè pensa que “en el nom de bruixa ja hi ha unes connotacions que no tenen res a veure amb el significat original”, assegurant, a més, que “la dona sempre s’ha considerat bruixa” el que encara donava més sentit a què la protagonista o protagonistes foren tractades com a tal.

La presentació de ‘La Bruixa de Diània’ tindrà lloc aquesta mateixa vesprada a les 7’30 a la Casa de Cultura i l’acte anirà a càrrec de Tomàs Llopis. Així mateix, també estarà present l’autora de l’obra, Anaïs Siscar.

638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!