Es posa en marxa el Pla Renove per a electrodomèstics


El Ministeri d´Indústria va presentar ahir un pla per a millorar l’eficiència energètica a l´Estat Espanyol. La principal novetat, el “Pla Renove” per a electrodomèstics tot i que el Pla d´Acció incorpora altres sectors socials que també s’hauran de prendre mesures.
El Consell de Ministres ha aprovat el Pla d´Acció 2005-2007 de l’Estratègia d´Estalvi i Eficiència Energètica a l´Estat Espanyol 2004-2012. S’estima que la seua posada en marxa generarà un estalvi d’energia primària acumulat de 12 milions de tones equivalents de petroli, això mateix equival al 8,5% del total del consum d’energia primària de l’any 2004 i al 20% de les importacions de petroli en eixe any, i una reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera de 32,5 milions de tones.

Per tant, el Pla d´Acció 2005- 2007 sembla que tindrà impactes clarament favorables, en particular, els derivats de l’estalvi d’energia i la reducció d’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

Els esforços del Pla d´Acció se centren en 7 sectors que integren en certa mesura tots els sectors de la societat, les mesures d’aquest projecte afecten a la indústria que haurà de realitzar auditories energètiques i programes d’ajudes públiques a projectes empresarials d’eficiència energètica, entre d’altres.

Dins de l’equipament residencial i ofimàtic arriba la qüestió que més afecta a la societat, ja que és ací on s’engloba el Pla Renove d’electrodomèstics. Aquest Pla introduirà incentius econòmics que estimulen la compra d’equips de classe A de manera que siga possible la substitució de dos milions d’equips, que inclouen llavadores, congeladors, frigorífics i rentavaixelles, durant la vigència del pla. Així mateix es pretén que els nous edificis estiguen equipats amb electrodomèstics de classe A i electrodomèstics bitèrmics.

Els joves han pres consciència de la importància de l’estalvi energètic i econòmic que suposa l’elecció d’un electrodomèstic de classe A. Mª Josep, treballadora de Millar, ens comentava que actualment les cases quasi tots el que tenen a la cuina o a les resta de la llar és elèctric, d’ací l’elecció d’equips de millor qualitat energètica.

Aquestes mesures d’intervenció comptaran amb un pressupost de 198 milions d’euros que es destinaran a actuacions conjuntes amb les comunitats autònomes, les quals aportaran 66 milions d’euros.

El transport tampoc no se salva, ja que haurà de projectar plans de mobilitat urbana; plans de transport en empreses; major utilització del ferrocarril en transport interurbans; ús més eficient dels mitjans de transport i implantació de tècniques de conducció eficient, entre d’altres.

L’edificació també té el seu apartat. En ella s’haurà d’aplicar la transposició de la Directiva d´Eficiència Energètica d´Edificis, els edificis hauran de tenir aïllant tèrmic, s’hauran de produir millores en l’eficiència energètica de les instal•lacions d’il•luminació, etc.

Els serveis públics hauran de millorar l’eficiència de les instal•lacions d’enllumenat públic, millorar les instal•lacions de potabilització i abastiment i depuració d’aigües, entre d’altres qüestions.

Altres sectors que es veuen afectats pel Pla d´Acció són l’agricultura i el de la transformació de l’energia.466 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!