Es constituïx la Federació Coordinadora de Muixerangues

Algemesí va viure dissabte una jornada històrica acollint la constitució de la Federació que coordinarà les 21 colles muixerangueres d’arreu el territori. La Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM) es va presentar oficialment al Museu Valencià de la Festa, després de la seua primera Assemblea General al Teatre Municipal. Enric Sorribes de la Conlloga Muixeranga de Castelló va ser escollit president de la Federació. Com responsable d’Organització, hi trobem el pegolí Saül Ortolà, de la Muixeranga de la Marina Alta.

Algemesí, població amb reconeguda trajectòria muixeranguera la ser testimoni d’una jornada històrica per a este món de tradició profunda, perquè va ser el municipi elegit per acollir la constitució i presentació oficial de la Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM), dissabte passat de matí. Cap muixeranga es va voler perdre este moment tan important per al món muixeranguer i és per això que la jornada va comptar amb les 21 colles muixerangueres d’arreu el territori.

La Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM) es va presentar oficialment al Museu Valencià de la Festa, després de la seua primera Assemblea General al Teatre Municipal.

foto familia muixerangues i càrrecs protocolaris.jpgL’acte protocolari de constitució de la FCM va comptar amb el recolzament del conseller de Cultura, Vicent Marzà, que va destacar que “la cultura valenciana s’alçarà de nou amb este pas endavant amb una FCM on totes les colles fan pinya”. També l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, va destacar que “és un orgull que Algemesí haja sigut escollida per a la constitució de la FCM que ajudarà a escampar les nostres arrels, cultura i tradicions més enllà del nostre territori”. A més, estigueren presents a l’acte el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos Vinyoles; la directora adjunta de música i cultura popular valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; el director/a del Museu de la Festa d’Algemesí, Julio Ramón Blasco Nácher, el president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, Joanjo Trilles Font; i representants del món casteller com el Vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Rodrigo Sánchez; i el gerent de la CCCC, Guillermo Soler.

Alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i representants de les poblacions de Xàtiva, l’Alcúdia, Olleria, Torrent, El Campello, Gandia, Alginet, València i Sueca també van estar presents recolzant les seues respectives muixerangues en un acte carregat d’emotivitat. Un dels moments més simbòlics del matí va ser quan es ven presentar les muixerangues membres que entraven al claustre del Museu amb un pinet vestit amb la seua indumentària corresponent formant una estampa difícil d’oblidar per als i les assistents.

junta permanent FCM.jpgA la vesprada, i després del dinar de germanor, la FCM va celebrar la seua primera Junta General al Casino Liberal d’Algemesí on es varen triar els càrrecs de la Junta Permanent. Enric Sorribes de la Conlloga Muixeranga de Castelló va ser escollit president de la Federació. La vicepresidència va recaure en Salvador Cortés de la Muixeranga d’Algemesí; la secretaria, en Laia Alegre de la Muixeranga de La Plana; el tresorer, en Agustí Vallés dels Negrets de l’Alcúdia i l’àrea tècnica estarà formada per un equip de quatre coordinadors: Miguel Poblador, Pau Moreno, Raül Sanxis i Mariano Fraind.

Altres càrrecs que també hi formen part de la nova Federació Coordinadora de Muixerangues són: el responsable de Premsa i Comunicació, David Belda de la Muixeranga d’Alacant; el responsable de Relacions Institucionals, Enric Cosme de la Muixeranga La Torrentina; el responsable d’Organització, Saül Ortolà de la Muixeranga de la Marina Alta; la responsable de Logística, Maria Císcar de la Jove Muixeranga de València. La comissió d’investigació estarà al càrrec de Joan Bofarull de la Muixeranga de Vinaròs. I la responsable de l’àrea de Dinamització serà Elba Barberà, de la Nova Muixeranga d’Algemesí.

La FCM també disposarà d’una Comissió de garanties que compta amb Pau Pertegaz (Jove Muixeranga de València), Natxo Olucha (Conlloga – Muixeranga de Castelló de la Plana) i Pau Chacón (Muixeranga d’Alacant) al davant.

Entre els objectius a complir al llarg del camí que s’iniciava dissabte passat, es troben promocionar, difondre i dignificar el fet muixeranguer, preservar les muixerangues i donar-les a conèixer com a cultura popular valenciana, entre altres.

 

2403 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!