Es constitueix el Consell Rector de la Xarxa Joves Marina Alta

La Macma va coordinar dimecres esta primera comissió que delimita l’estructura de la Xarxa Jove: una iniciativa nascuda i consensuada des dels departaments de Joventut dels ajuntaments de la Marina Alta, entre ells el de Pego, per tal d‘ampliar l’ideari i funcions de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta. El regidor de Joventut d’Ondara, José Ramiro, presidirà l‘organisme.

Xarxa

Dimecres va tindre lloc, al Saló de Conferències de la Casa de Cultura de Dénia, coordinada des de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, la comissió per a la constitució del Consell Rector de la Xarxa Joves Marina Alta, a la que va acudir la regidora de Joventut, Rebeca Bañuls i l’alcalde, Enrique Moll. La Xarxa Jove Marina Alta és una iniciativa nascuda i consensuada des dels departaments de Joventut dels ajuntaments de la Marina Alta, entre ells el de Pego, per tal d‘ampliar l’ideari i funcions de la Mancomunitat i que ja fou recolzada per la unanimitat del ple de la Macma a finals del passat exercici, coincidint amb l’aprovació dels pressupostos del 2017.

Pel que fa a la formació del Consell Rector, es va estipular, tal com figura als estatuts de la Xarxa Joves Marina Alta, que este estaria format per una part tècnica i per una part política, tal com va introduir el gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser. Pel que fa al sector professional, els tècnics de Joventut que integraran l’entitat són Mònica Cortés (Teulada), que n‘exercirà la secretaria, Joan Rosselló (Dénia) i Vicent Buigues (Xàbia) i és que s’ha de tenir en compte que són només quatre els ajuntaments que actualment disposen de personal tècnic en joventut.

Dins la representació política, es va consensuar que hi hauria representanció de cadascun dels partits que hi ha a la comarca: PSPV, Compromís, PP i formacions independents i per tant hi ha quatre representants polítics al Consell Rector. Estos són els regidors de Joventut Dani Ibanco (Teulada, pel Partit Popular), Melissa Català (Orba, per Compromís), José Ramiro (Ondara, per PSPV-PSOE) i Joan Ripoll (Parcent, pels partits independents).

Una vegada presentats els membres del consell, es procedí a la votació de la presidència, a la que es van presentar dos candidatures, una per part de Compromís i l’altra per part del PSPV-PSOE. El resultat de la votació va ser de set vots per a la candidatura de Melissa Català i onze per a la de José Ramiro. També hi va haver una abstenció en el còmput total. Així doncs, el regidor ondarenc, José Ramiro Pastor, va ser elegit president de la Xarxa Jove.

Xarxa3Ja en el torn de paraules, s’intercanviaren opinions, dubtes i primers projectes que s’abordaran més detingudament en la primera reunió del Consell Rector, programada per a la setmana que ve (dijous 2 de febrer) al Poble Nou de Benitatxell. Des de la Macma, tal com va matisar en el darrer ple el president de la Mancomunitat Cultural, Vicent Grimalt, es valora molt positivament el gruix i abast d’una iniciativa que promourà i impulsarà la dinamització i estimulació dels joves de la Marina Alta en matèria cultural i d’oci, a més d’encetar el debat sobre l’aprofitament de les estructures administratives ja existents com a plataforma per a una comarcalització eficient.

 

1874 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!