Entre 26 i 27 afiliats i afiliades del PP de Pego voten per primera vegada en unes primàries per triar qui presidirà el partit

Des de les 9.30 del matí i fins les 20.30h., poden apropar-se al carrer Sant Agustí, nº12 per a dipositar el seu vot. A la província d’Alacant estan cridats a les urnes 3.593 militants. En total a la Comunitat Valenciana són 8.964 votants. Es tracta de les tercera comunitat autònoma en vots, per darrere d’Andalusia i Madrid.

Hui, des de les 9.30 a les 20.30h., els afiliats i les afiliades del partit popular, que estan al dia de la seua quota, tenen una cita amb les urnes per a, per primera vegada, triar el president o la presidenta del partit. A Pego ho faran al carrer Sant Agustí nº12. Tant els i les afiliades de Pego com les de la Vall d’Alcalà. Un procés inèdit fins al moment al Partit Popular, com assenyalava la portaveu pegolina, Ana Ortolá, qui confiava que «els resultats siguen en benefici del partit i dels afiliats».

El regidor popular Simón Ortolá afegia que este procés servirà per refermar «les idees, els valors del PP». Es manifestava convençut que «serà una oportunitat» perquè els diferents sectors del partit i, en general el partit i els afiliats, «sapiguem on estem, cap a on anem i cap on volem tirar. I, eixa persona que guanye, haurà de recollir totes eixes idees que hi hagut de tots els sectors», és per això que concloïa que «tot això ens enriquix com a partit i eixirem molt reforçats».

Triaran entre 6 candidatures, les d’Elio Cabanes, Pablo Casado, María Dolores de Cospedal, José Ramón García Hernández, José Manuel García-Margallo i Soraya Sáenz de Santamaría. Una xifra que, assegurava Ana Ortolá «no esperàvem que hi haguera un nombre fix» de candidatures, confessava que «no esperàvem estar immersos en un procés de primàries». Recordava que hi ha llibertat de vot i que cada militant és un vot. El que deixava clar és que «el 23 de juliol estarem tots a la seua disposició, tinga el nom que tinga».

A la província d’Alacant 3.593 militants estan cridats a votar hui, d’ells entre 26 i 27 són de Pego. De les tres províncies de la Comunitat Valenciana, Alacant és la que més militants té, seguida de València, amb 3.451 militants i Castelló, 1.920. La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb més censats per estes primàries populars (8.964), després d’Andalusia (11.658) i la comunitat de Madrid (9.944).

Les dos candidatures que més vots tinguen passaran a una segona volta que serà votada per les compromissàries i els compromissaris que trie cada poble, durant el XIX Congrés Extraordinari que tindrà lloc a Madrid el 20 i 21 de juliol. Pego en tindrà 2, Ana Ortolá i Ferran González, que «disposaran el vot que els afiliats decidisquen» perquè «representem al nostre poble».

 

1469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!