Enrique Moll: «En aquesta legislatura hem treballat de valent i participat en la vida del poble»

Ahir se celebrava el míting de Socialistes Pego al teatre municipal. Enrique Moll, candidat a revalidar l’alcaldia, va estar abrigallat pels components de la llista socialista i recolzat per Concha Andrés, secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària. També va rebre un missatge d’ànim i suport per part de Rebeca Torró, Consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

L’acte va ser presentat pel número dos de la llista i actual regidor de la corporació municipal, Raül Tamarit, qui va destacar la il·lusió dels seus companys de candidatura i va remarcar que en l’última legislatura els socialistes han governat en minoria.

Tamarit avançà en la seua intervenció les prioritats de Socialistes Pego per a la pròxima legislatura.

Per la seua part, Concha Andrés va defensar la justícia social i la sanitat pública com a fonaments de la societat del benestar, fent front a les crítiques al respecte rebudes des de partits de l’oposició. També va defensar la gestió de Ximo Puig al front de la Generalitat Valenciana i assenyalà que la reversió del Departament de Salut de Dénia està sent complicat per les traves que està posant Ribera Salud, però, continuarà perquè compta amb el suport de treballadors, sindicats i els ajuntaments de la comarca.

El candidat socialista a revalidar l’alcaldia va fer una repassada dels projectes i accions desenvolupats en l’última legislatura i va detallar algunes de les propostes del seu programa electoral. També va assegurar que ha rebut la ferma promesa de que les obres per a fer el pas elevat de l’hostal de Sant Jaume començaran abans del Nadal.

Recordà que aquesta legislatura que finalitza ha estat marcada per la successió d’esdeveniments catastròfics, com la pandèmia del coronavirus, l’incendi forestal de la Vall d’Ebo i la guerra d’Ucraïna. I va destacar per damunt de tot el la solidaritat dels i les pegolins i pegolines, dels treballadors i treballadores municipals, dels empresaris, comerciants, associacions, Acció Urgent i tots els que s’han bolcat per ajudar d’alguna o altra manera la gent necessitada en tots tres casos.

A més a més, Moll va traure pit de les polítiques socials desenvolupades a través d’ajudes i subvencions a comerços, empreses i ciutadania, i del banc d’aliments, a més dels plans d’ocupació, i mesures per a de pal·liar els efectes de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. I repassà els projectes materialitzats en els 4 últims anys.

També va parlar de les accions en matèria de promoció turística, promoció de la gastronomia i de l’arròs de la Marjal, la peatonalització del centre històric, l’organització d’esdeveniments esportius i de tot tipus, la creació de l’Infojove, les escoles matineres i de vacances per a la conciliació familiar, els convenis amb els comerciants, la col·laboració amb les associacions i col·lectius culturals i festers per a les diferents festes, cicles i demés… Amb l’organització dels Minijocs Olímpics de la Marina Alta com a colofó.

En resum, Enrique Moll defensà ahir la seua gestió recordant que ha governat en minoria negociant i dialogant amb l’oposició. I va tindre paraules d’agraïment per al personal de confiança i regidores que no continuen, com ara Andreu Dominguis, Maria José Company i la regidora Alícia Siscar, de Ciutadans de Pego Independents, companya en l’equip de govern. El candidat socialista va afirmar, finalment, que «s’ha treballat de valent, amb polítiques de proximitat i participant activament en la vida del poble».

D’altra banda, Moll també va exposar algunes de les propostes del programa electoral socialista, com fer un espai multi aventura a la Penya del Gat. No va deixar l’apartat urbanístic de costat, en el qual afirmà que els socialistes han aconseguit que una empresa compre Penja Roja per a finalitzar la urbanització. I del Pego Golf digué que el projecte no és seu perquè ve del 2003 i el govern local ha de facilitar que es duga a terme.
Com a propostes, en urbanisme parlà de rehabilitar i remodelar el casc antic, peatonalitzar i recuperar més carrers i places crear nous punts d’aparcaments dissuasius, crear una nova zona verda amb aparcament a l’antiga fàbrica de Falgas i fer un polígon industrial nou per atraure més empreses. I es va comprometre a intensificar la promoció turística per atraure turisme familiar i interessat en els valors culturals, naturals i paisatgístics de Pego i donar un nou impuls al comerç local, entre d’altres.
707 Visites
Hola!!