El Partit Socialista ha guanyat les eleccions municipals a Pego

La dels socialistes ha estat la llista més votada amb un total de 2.252 vots, que es tradueixen en 8 regidors del total de 17 que formen la corporació municipal de Pego. El PSPV-PSOE, amb Enrique Moll al front, suma així un regidor més, però, la formació que més ha crescut en nombre de vots i regidors és Populars Pego, la segon candidatura més votada. Han rebut 1.688 vots, i tenen 5 regidors, dos més que en la legislatura que finalitza ara. D’altra banda, Compromís ha obtingut 1.376 vots, el que suposa que perden un regidor i de 5 es quedaran amb 4.

En el programa especial de seguiment dels resultats que realitzarem anit a Ràdio Pego, Enrique Moll feia un balanç positiu, i al respecte de la governabilitat va dir que no era el moment de pensar si s’ha de pactar o no per tal d’aconseguir la majoria absoluta.

Per part de la Compromís, el candidat Víctor Climent afirmà que han de ser els socialistes els qui han de donar el pas si volen governar en majoria i ha posat l’accent en què l’electorat a Pego ha continuat, una vegada més, decantant-se pels partits d’esquerres.

D’altra banda, el cap de llista dels populars, Ferran Gonzàlez, anit, a la porta de la seu manifestava l’agraïment cap els qui l’han votat, però, no estava satisfet del tot.

XIFRES I DADES DE LES LOCALS I AUTONÒMIQUES

Anem amb els números d’aquestes eleccions municipals a Pego. Ahir en les 13 meses electorals es comptabilitzà 5.542 vots, d’un cens format per 7.610 persones. Així, la participació ha estat del 72’82%. Unes xifres similars a les registrades en el 2019, quan el total de vots va ser 5.550, un 72’83% del cens total. Ahir l’abstenció va ser del 27’17%, i en el 2019 un 27’16%. Però, en el que sí ha hagut diferències notables és quant als vots nuls i en blanc, que han augmentat notablement en els comicis d’ahir. El total de nuls ha estat 152, front als 63 que va haver en les eleccions de 2019. I ahir es comptabilitzà 74 vots en blanc, front als 28 de 2019.

Pel que respecta a les xifres dels vots que han rebut els partits, Socialistes Pego ha rebut 2.252 vots, 262 més que en 2019. I ha sigut la llista més votada en 12 de les 13 meses electorals. L’única en la qual va ser superada és la mesa C del teatre municipal, on el PP va obtindre 123 vots i el PSPV-PSOE 117.

Però, com hem dit, Populars Pego ha estat la formació que més ha crescut, amb 552 més que en les eleccions de 2019. I Compromís per Pego va perdre ahir 131 respecte a les eleccions anteriors. Cal recordar que en les municipals de 2019 hi hagué dos formacions que obtingueren representació; Ciutadans de Pego Independents, amb 359 vots, i Ciudadanos, amb 313. Això sumaria 672 vots en total. Sembla que la major part d’aquests vots podria haver anat a parar a la candidatura dels populars, a Ferran Gonzàlez, i una altra part més menuda als socialistes. Amb els números i calculadora en mà, Enrique Moll hauria arreplegat eixa part dels vots que anaren a parar a Ciutadans i Ciudadanos, però també hauria sumat alguns dels vots perduts per Compromís.

Curiosament, els resultats en les eleccions municipals no quadren del tot amb els de les autonòmiques a Pego, tot i que el PSPV-PSOE també ha estat la llista més votada. La candidatura de Ximo Puig ha tingut 1.594 vots, un 29’44% del total. En segon lloc, la llista més votada ha estat la de Compromís, amb 1.546 vots, un 28’55% del total. El Partit Popular n’ha aconseguit 1.468, és a dir, el 27’11% del total i, en quart lloc ha quedat VOX, amb 444 vots, un 8’2% dels 5.414 vots comptabilitzats ahir a Pego per a les eleccions autonòmiques.


ELECCIONS ANTICIPADES

Donats els resultats de les autonòmiques a tot el territori estatal, el president Pedro Sánchez, ha anunciat fa unes hores la dissolució de les Corts i l’avançament de les eleccions generals, que han estat fixades per al diumenge 23 de juliol.

 

1022 Visites
Hola!!