Enrique Moll assumeix l’alcaldia de Pego per tercera vegada consecutiva

La sessió plenària es va dur a terme dissabte a les onze i mitja del mati amb total normalitat, davant un saló de plens abarrotat de públic. Els desset regidors i regidores que formen la nova corporació van prendre possessió de les seues actes, jurant o prometent el càrrec davant la mesa d’edat, formada per l’edil més major, la socialista Merche Bolta, i el més jove, el regidor de Ciudadanos, Simón Ortolà. Entre les fórmules destaquen les que van emprar els regidors de Compromís qui van prometre per imperatiu legal.

Arribat el moment de presentar candidatures, només hi va haver dos, una la del PSPV-PSOE i altra la de Compromís. En el torn de paraula, Enrique Moll afirmà que la seua candidatura responia a la confiança dipositada en ell pels 1990 pegolins i pegolines que el van votar el 26 de maig. I es proposà per a ser el cap d’un govern en minoria.

A més, el candidat recalcà que treballarà per tal d’arribar als acords necessaris per a dissenyar entre tots el futur del municipi. I de la tasca anterior destacà que ha estat un alcalde accessible i disponible les 24 hores del dia. Segons va dir, en l’últim any ha atés a 2.500 persones.

D’altra banda, per part de Compromís Anna Sastre es postulava com a candidata a alcaldessa assegurant que el seu partit ha tingut en tot moment la voluntat de pactar amb els socialistes, prioritzant la prosperitat del poble. Explicà les raons del trencament de les negociacions i deixà la porta oberta a un futur acord.

En presentar les dos candidatures, es va passar a la votació i Enrique Moll a ser elegit alcalde per majoria absoluta, amb els vots del seu partit i d’Alicia Siscar, per part de Ciutadans de Pego i de Simón Ortolà, de Ciudadanos Partido de la Ciudadania. Els tres regidors del Partit Popular i els cinc de Compromís es van abstindre.

Segons declaracions d’Enrique Moll, els socialistes no esperaven aconseguir la majoria absoluta. Ha desmentit, així, els rumors d’un possible pacte amb Ciudadanos.

La mesa d’edat va lliurar a l’alcalde la vara de comandament i el ple va entrar en la recta final amb les intervencions dels portaveus dels cinc grups polítics. Per Ciudadanos Simón Ortolà va parlar de l’inici d’un temps nou en política en què la joventut ha guanyat protagonisme així com el debat i la negociació, per tal de treballar conjuntament en la resolució dels problemes dels ciutadans. I va comentar que el seu vot a favor tenia com a objectiu assegurar l’estabilitat del govern municipal.

Per part de Ciutadans de Pego Independents, Alicia Siscar també va basar el seu recolzament a Enrique Moll en l’estabilitat.

El portaveu del Populars per Pego, Ferran Gonzalez va manifestar que el seu partit havia respectat la llista més votada.

Per Compromís per Pego Anna Sastre donà l’enhorabona a l’alcalde i anunciant que el seu partit farà una oposició responsable.

Finalment, el portaveu socialista, Raúl Tamarit prometé que el nou govern municipal anava a treballar de valent, paraules ratificades per l’alcalde, Enrique Moll, qui en el seu discurs d’investidura va tindre un record per als regidors que no estaran en la nova legislatura, fins i tot per als de l’oposició. Emocionat, va parlar del seu company i amic Andreu Dominguis que no formarà part de la corporació municipal després de 16 anys com a regidor. Moll va prometre treball i dedicació i va desitjar molta sort a tota la corporació.

 

1461 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!