En marxa el Taller d’Ocupació que posarà en valor la Muntanyeta Verda

Aquest matí es coneixien els seleccionats del projecte d’ocupació i formació per al reciclatge professional que ha impulsat CREAMA i el SERVEF amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego, a través de la regidoria de Creama. El curs, ocuparà a 30 persones, té una durada d’un any i dues especialitats, albanyileria i jardineria.
Avui rebíem una molt bona notícia i és que aquest matí s’iniciava i es presentava públicament el Taller d’Ocupació i Formació per al Reciclatge Professional destinat a majors de 25 anys aturats de la localitat de Pego proposat per CREAMA i finançat pel SERVEF, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego a través de la regidoria de CREAMA, que aporta un 5% del valor inicial del projecte, més les despeses que puguen anar sorgint a mesura que avance el Taller.

El Taller d’Ocupació i Formació va ser presentat per CREAMA fa uns 8 ó 9 mesos, tot i que només fa un mes que era aprovat pel SERVEF. I és que CREAMA amb aquest Taller continua apostant per la formació i el reciclatge professional, com és el que avui es presentava per a treballar a la Muntanyeta Verda del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, en les especialitats d’albanyileria i jardineria, com explicava l’Agent de Desenvolupament Local de Pego, Alicia Carbonell. L’ADL, recordava que la finalitat última d’aquest tipus de tallers és la inserció laboral futura.

24 persones han estat seleccionades per a formar part d’aquestos dos tallers, d’albanyileria i jardineria, més 6 persones que formen l’equip docent: Inma Vidal, directora del Taller, José Antonio Garcia, professor d’albanyileria; Jaume Mengual, monitor d’albanyileria; Fernando Escrivà, professor de jardineria; Susana Martínez, professora de compensatòria i Rafel Esplugues, auxiliar administratiu.

La regidora de Creama, Pepa Sendra, ressaltava la preocupació per la desocupació creixent al municipi. Així, des de l’ajuntament buscaren el que Sendra qualificava com “la millor opció per a donar feina a les persones que estaven en l’atur. No han estat totes les que haguérem volgut, però la veritat és que aconseguir 28 llocs de treball per a persones de Pego ha sigut, potser, la feina més important que he fet des què estic ací”. La regidora de Creama també demanava un esforç a les 24 persones seleccionades perquè el taller ocupacional es puga reeditar l’any que ve.

Carmelo Nofuentes, director de l’oficina comarcal del SERVEF, agraïa “l’esforç, la il•lusió i la motivació que ha tingut” l’Ajuntament de Pego i l’ADL de CREAMA Pego per tirar endavant el projecte. Parlava Nofuentes de dos idees a considerar, d’un banda la importància de l’equip en el treball que avui començaven les 30 persones seleccionades perquè el projecte siga un èxit o un fracàs. D’altra banda, el director de l’oficina comarcal del SERVEF està convençut que a partir d’ara “res serà igual a nivell laboral, el que significa que tots hem de canviar el nostre sistema de funcionament” i és per això que la “innovació” serà bàsica en la formació per tal de no “confiar en què el treball arribe, sinó que cadascú ha de ser capaç de l’autoocupació”.

L’alcalde de la localitat i president de la Junta Rectora del Parc Natural, Carmelo Ortolà, agraïa la “transparència de la selecció” de les persones que formen part del Taller d’Ocupació i Formació per al Reciclatge Professional. A més, explicava, a grans trets la finalitat del projecte, el posar en relleu la Muntanyeta Verda, d’una banda, donant d’allò necessari a la caseta que ja té en el seu cim per tal que puga servir per a realitzar estudis o cursos mediambientals i també el posar en valor la vegetació autòctona que pobla la Muntanyeta Verda. I és que aquesta muntanya és propietat de l’Ajuntament des de fa 12 anys, que encara s’està pagant i per això mateix l’alcalde de la localitat ressaltava que “es vol fer productiva” la Muntanyeta Verda.


708 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!