En marxa el curs de manipulació d’aliments

Començava dilluns de matí a les 10 i continuava dimarts fins a completar les 8 hores de durada que té. El curs va finalitzar amb un examen tipus test per a verificar els coneixements de les 50 persones que han assistit a aquesta primera edició organitzada per Creama. El certificat de manipulador/a d’aliments obri la porta a treballar en qualsevol àrea relacionada en l’alimentació. Dilluns s’iniciava el primer curs de manipulació d’aliments que organitza l’Agència de Desenvolupament Local de Creama-Pego. Des de les 9 i fins les 2 de la vesprada de dilluns i durant el matí de dimarts les 50 persones matriculades completaven 8 hores lectives en matèria d’alimentació per a poder obtenir el carnet de manipulador/a d’aliments, bàsic per a treballar en qualsevol tipus de sector relacionat en l’alimentació. Creama-Pego ha posa en marxa aquest tipus de curs perquè li ho han demanat els seus usuaris, segons explicava Alicia Carbonell, ADL de l’entitat.

La demanda ha estat ben real, perquè en una setmana es van cobrir totes les places ofertades, 50, que són les que pot assumir el saló d’actes de la Casa de Cultura. Aquest èxit ha fet que Creama-Pego ja estiga plantejant-se “fer unes pròximes edicions i repetir el curs per a què tota la gent es quede satisfeta i el puga fer”, anunciava Carbonell. Aquest tipus de curs està preferentment destinat a usuaris de Creama, és a dir, a persones actualment desocupades. És per això que el curs, de 8 hores de durada, es realitzarà en dos sessions de matí. El dilluns 25 de 10 a 14 hores i el dimarts 26 de 9 a 13 hores.

Alicia Carbonell avisava que aquest curs és “seriós” i explicava que hi haurà un examen final, per tant “la gent que no complisca les 8 hores no podrà obtenir el certificat”.

El curs tindrà nou temes per a desenvolupar en les 8 hores lectives: en primer lloc, una breu introducció històrica a la higiene dels aliments, en segon, alteracions dels aliments, causes i conseqüències, en tercer, fonts de perill per a la salut derivades del consum d’aliments, en quart lloc, microbiologia dels aliments: definició i tipus. En cinqué lloc, malalties transmeses pels aliments. En sisè, compra, transport, emmagatzement i conservació dels aliments. En setè lloc, higiene personal del manipulador d’aliments. En huitè lloc, higiene d’instal•lacions, maquinària i utensilis i per últim, alimentació equilibrada i salut, a més de la legislació.

Recordava Alicia Carbonell, agent de desenvolupament local de Creama-Pego que “la formació l’adeqüem a les necessitats dels nostres usuaris i que si tenen necessitat de fer un curs formatiu que no es faça per la comarca, doncs que ens ho suggerisquen i si hi ha suficient gent amb la mateixa inquietud, podem muntar-lo”.


685 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!